Miikka Savolainen nimitetty Itella Informationin Puolan yrityksen toimitusjohtajaksi

09.12.2009

Suomalainen it-palveluosaaminen leviää itäiseen Keski-Eurooppaan

Miikka Savolainen on nimitetty Itella Information Sp. z o.o:n toimitusjohtajaksi Puolaan 1.1.2010 alkaen. Savolainen vastaa lisäksi Itella Informationin koko itäisen Keski-Euroopan myyntialueesta mukaan luettuna Puolan lisäksi Itävalta, Tsekki, Unkari, Slovakia ja Romania. Puolaan Itella laajeni yritysoston kautta 2008. Skandinaviassa, Baltiassa ja Saksassa Itellalla on vahva asema entuudestaan. Venäjällä Itella Information aloitti 2009 keväällä. Itella Information tarjoaa Euroopan markkinoille palveluja yritysten laskutuksen prosesseihin ja taloushallintoon.

- Suomi tarvitsee vientiin uusia tuotteita ja palveluja. It-palveluosaaminen on vahva uusi vientituote, josta voimme olla ylpeitä, Savolainen toteaa.

Itella Information on määritellyt laajentumisstrategiansa markkinoiden mukaan.

- Puolaan, Venäjälle ja itäiseen Keski-Eurooppaan tarjoamme maan markkinatilanteen mukaan peruspalveluja eli ostolaskujen skannausta ja myyntilaskujen tulostusta. Monissa itäisen Keski-Euroopan maassa ja myös Venäjällä verkkolaskun käyttö ei ole vielä yleistynyt ja skannaus- ja tulostustyötä tehdään talon sisällä. Toisaalta näissä maissa on mahdollisuus hyvinkin nopeaan sähköisten palvelujen kehitykseen, Savolainen jatkaa.

Itellan skannaustuotannossa käsitellään koko Euroopassa vuosittain 110 miljoonaa dokumenttia. Sähköisiä transaktioita on 250 miljoonaa.

- Itellalla on Puolassa noin 250 työntekijän tuotantoyksikkö, joka palvelee myös pohjoismaisia asiakkaitamme.  Slovakian Bratislavaan on keskitetty monen eri maan asiakkaita varten printti- ja skannaustuotanto. Romaniaan olemme rakentamassa vastaavaa tuotantoa, Savolainen summaa.

Lisätietoja:
Johtaja Miikka Savolainen, Itella Information, puh. 040 753 6484
Viestinnän yhteyshenkilö: Satu Linkola, puh. 0400 967 836

Itella Information on johtava talouden tietovirtojen tehostaja ja sähköisen laskutuksen edelläkävijä Euroopassa. Palvelut sisältävät ratkaisut saapuvien laskujen tehokkaaseen käsittelyyn organisaation sisällä ja laskujen lähettämiseen kustannustehokkaasti sähköisesti tai paperilla. Itella Information toimii 15 Euroopan maassa noin 2 000 ammattilaisen voimin. Liikevaihto vuonna 2008 oli 247 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. www.itella.fi/informaatiologistiikka.