Itellan yt-neuvottelut Savonlinnan asiakaspalveluyksikössä päättyneet

01.06.2009

Itellan Savonlinnassa sijaitsevan asiakaspalveluyksikön yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden lopputuloksena Asiakasratkaisut-yksikkö lakkautetaan, jolloin 44 henkilön nykyiset työtehtävät päättyvät. Itella pystyy tarjoamaan heistä 6:lle korvaavaa työtä muista asiakaspalveluyksiköistä ja myös muiden työllistymismahdollisuuksia selvitetään. Työnantaja tukee lakkaavan yksikön henkilöstöä rahallisilla tukitoimilla.

Päätöksen taustalla on yksikön päätoiminnan lakkaaminen: alueellisiin vanhus- ja vammaispalvelukuljetuksiin liittynyt puhelinpalvelu on päättymässä määräaikaisten sopimusten umpeutuessa. Kunnat ovat ottamassa nämä palvelutoiminnot omaan hoitoonsa. Esimerkiksi Espoon matkapalvelukeskustoiminta siirtyi pois Itellalta jo vuoden alusta ja Pirkanmaan osalta siirto on käynnissä. 

Yksikössä tehty muu työ, merkittävimpänä varhaisjakeluhäiriöiden puhelinpäivystys, siirtyy tehtäväksi Itellan muihin asiakaspalveluyksiköihin Rovaniemelle ja Kuopioon.

Yt-menettelyn vähennysten jälkeen Itella työllistää Savonlinnan alueella noin 120 henkilöä lähinnä jakelun ja kuljetuksen tehtävissä.

Lisätiedot:
yksikön vetäjä Leena Värtinen, puh. 020 451 7374, etunimi.sukunimi@itella.com