Itella tarjoaa ensimmäisenä Suomessa täysin hiilineutraalit palvelut

08.09.2009

Yrityksille palvelut tarjolla syksyllä, kuluttajille ensi vuonna

 

Itella tarjoaa yrityksille ilmastoystävälliset jakelupalvelut, jossa lähetysten aiheuttamat hiidioksidipäästöt on neutraloitu täysimääräisesti. Itella Green -merkittyjen palvelujen avulla yritykset voivat pienentää toimitusketjunsa hiilidioksidipäästöjä ja siten osallistua aktiivisesti ilmastotalkoisiin.

Kuluttajat pääsevät tekemään vihreitä valintoja postipalveluissa ensi vuonna. - Itellan hiilineutraalit palvelut ovat Suomessa ensimmäiset laatuaan, sillä ainakaan meidän tiedossamme ei ole jakelu- tai muitakaan palveluja, joissa hiilidioksidipäästöjen neutralointi olisi tehty täysin valmiiksi asiakkaan puolesta, sanoo johtaja Hanna Kaustia Itellasta.

Paketteja, kirjeitä, lehtiä tai mainoksia lähettävä yritys voi pienellä lisähinnalla ostaa fyysisten tuotteidensa jakelun ja kuljetuksen hiilidioksipäästöjen kannalta neutraaliksi. Syyskuun alusta lähtien Itella Green -lisäpalvelu on ollut valittavissa kotimaassa paketeille ja kuljetusyksiköille. Paketeille lisäpalvelu maksaa 5 senttiä ja suurille kuljetusyksikölle 29 senttiä kappaleelta. Kuljetuksen vihreys näkyy pakettikortissa merkintänä Itella Green. Lokakuun alusta lähtien lisäpalvelun voi ostaa kirjeille, lehdille ja suoramainoksille, joille hinta on 0,1 senttiä kappaleelta. Näihin lähetyksiin asiakas voi halutessaan lisätä Itella Green -merkinnän.

Kuluttajille hiilineutraaleja palveluja aletaan tarjota ensi vuonna.  Tulossa on muun muassa postimerkki. Ensi keväästä alkaen kuluttajakin voi siis valita, lähettääkö kirjeensä tai korttinsa normaalina palveluna vai hiilineutraalina.

Itella Green -tuotteet kulkevat Itellan normaalissa postinkäsittelyprosessissa, eikä palvelu tuo siihen uusia työvaiheita. Alkuvaiheessa Itella Green -lisäpalvelu tuodaan markkinoille vain Suomessa, mutta tulevaisuudessa se on tarkoitus ottaa käyttöön myös Suomen rajojen ulkopuolella. Itella odottaa Green-lisäpalvelun kiinnostavan etenkin suuria yritysasiakkaita, joilla on ympäristöohjelma tai jotka muuten korostavat ympäristöasioita omassa liiketoiminnassaan.

 

Ilmastonmuutosta vastaan ilmastoprojektien avulla

Itella Green -lähetysten aiheuttamien päästöjen vastineeksi Itella rahoittaa päästöjä vähentäviä ilmastohankkeita. - Olemme varmistaneet, että neutralointi tapahtuu parhaalla mahdollisella tavalla, ja hankkeilla saavutetut päästövähennykset vastaavat Itella Green -palveluiden päästöjä. Päästöjen maksullisuus on meille lisäkannustin vähentää jatkuvasti omasta toiminnastamme aiheutuvia päästöjä, toteaa Kaustia. Tällä hetkellä esimerkiksi kirjeen kuljetus kotimaassa tuottaa hiilidioksidipäästöjä keskimäärin 21 grammaa, mikä vastaa 140 metrin ajoa autolla, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 150 g/km.

Itella Greenin ensimmäinen ilmastoprojektikohde on Mare-tuulivoimapuisto Turkissa Izmirin provinssissa. Riippumaton kansainvälinen arvioija on tarkastanut puistoprojektin, ja sillä on Gold Standard -sertifikaatti. Ilman tuulivoimapuiston rakentamista alueen energiantuotanto hoidettaisiin kivihiilellä. Kaikkiaan Mare-tuulivoimapuisto vähentää lähes 100 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.


Itella Green -palvelu on osa Itellan ympäristöohjelmaa

Itella on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 10 % vuoteen 2012 mennessä, ja 30 % vuoteen 2020 mennessä (liikevaihtoon suhteutettuna, vertailukohtana vuosi 2007). Päästövähennykset toteutetaan pitkäjänteisillä erityisesti ajoneuvoihin ja kiinteistöjen energiakäyttöön liittyvillä projekteilla osana konsernin ympäristöohjelmaa.

Itella on päättänyt siirtyä portaittain käyttämään vihreää sähköä elokuun 2009 alusta alkaen. Vuodesta 2011 alkaen 100 % Itellan Suomessa käyttämästä sähköstä on vihreää. Vähäpäästöisten ajoneuvojen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden osuutta lisätään; tavoitteena on nostaa vaihtoehtoajoneuvojen osuus 40 %:iin vuoteen 2020 mennessä.

 

Lisätietoja:
Itellan ympäristöohjelman johtaja Hanna Kaustia, puh. 020 452 1276,
Itellan viestinnän yhteyshenkilö tiedottaja Salla Lappalainen, puh. 020 451 7339.
Sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com

Itellan MediaDeskissä puh. 020 452 3366 palvelemme toimituksia keskitetysti, kaikissa Itellaa koskevissa asioissa arkisin klo 8.30 - 16.30 välisenä aikana.

Itellan kuvapankista saat julkaisuvapaat kuvat toimialastamme, johtohenkilöistämme ja logoistamme. Kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media

Taustatietoa:
Itella siirtyy vihreään sähköön
Oulun uusi postikeskus
Itellan ympäristöaiheinen miniseminaari, Oulu 8.9.09, esitykset (pdf)
Itella Green CO2 neutralointi (pdf)


Postiblogissa Hanna Kaustia - päästöt nollaan

 

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.