Posti yrityksenä
Hallinnointi
Vastuullisuus
Ura meillä
Media

Itella siirtyy vihreään sähköön Suomessa

25.08.2009

Itella on päättänyt siirtyä käyttämään vihreää sähköä elokuun alusta alkaen.

Vihreän sähkön osuutta lisätään portaittain siten, että vuonna 2009 Suomessa käytettävästä sähköstä 33 % on vihreää. Vuonna 2010 se kattaa 80 % käytettävästä sähköstä ja suunnitelmien mukaan vuodesta 2011 alkaen 100 % Itellan Suomessa käyttämästä sähköstä on vihreää.

Vuoteen 2011 asti vihreä sähkö hankitaan Fortumin kautta. Itellan ostama vihreä sähkö tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten bio-, tuuli- ja vesivoimalla.

Vihreällä sähköllä voidaan vähentää Itellan CO2-päästöjä Suomessa 15 %.

Itella on sitoutunut entistä suurempaan päästöjen vähentämiseen ja asettanut pidemmän aikavälin tavoitteekseen vähentää CO2-päästöjä vuoteen 2020 mennessä 30 % suhteessa liikevaihtoon, verrattuna tilanteeseen vuonna 2007.

– Tavoitteenamme on hiilidioksidipäästöjen pienentäminen kaikissa toiminnoissa. Lajittelukeskuksissa kuluu paljon sähköä ja siirtyminen vihreän sähkön käyttöön on yksi askel oikeaan suuntaa, toteaa hankejohtaja Hanna Kaustia.

– Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen pyritään myös autonkuljettajien taloudellisen ajon koulutuksella sekä vähentämällä henkilöstön työmatkailua muun muassa korvaamalla henkilökohtaisia tapaamisia puhelin- ja videopalavereilla.

– Kehitämme jatkuvasti sähköisiä palveluja, joiden ympäristökuormitus on oleellisesti fyysisiä palveluja vähäisempää. Myös perinteisiin kirjeisiin voidaan hakea ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Esimerkiksi kevyempien kirjekuorien ja -paperien avulla syntyy säästöjä.

 

Lisätietoja
Hanna Kaustia, hankejohtaja, Puh. 020 45 21276

 

Itella
Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa
www.itella.fi/group.