Itella siirtyy vihreään sähköön Suomessa

25.08.2009

Itella on päättänyt siirtyä käyttämään vihreää sähköä elokuun alusta alkaen.

Vihreän sähkön osuutta lisätään portaittain siten, että vuonna 2009 Suomessa käytettävästä sähköstä 33 % on vihreää. Vuonna 2010 se kattaa 80 % käytettävästä sähköstä ja suunnitelmien mukaan vuodesta 2011 alkaen 100 % Itellan Suomessa käyttämästä sähköstä on vihreää.

Vuoteen 2011 asti vihreä sähkö hankitaan Fortumin kautta. Itellan ostama vihreä sähkö tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten bio-, tuuli- ja vesivoimalla.

Vihreällä sähköllä voidaan vähentää Itellan CO2-päästöjä Suomessa 15 %.

Itella on sitoutunut entistä suurempaan päästöjen vähentämiseen ja asettanut pidemmän aikavälin tavoitteekseen vähentää CO2-päästöjä vuoteen 2020 mennessä 30 % suhteessa liikevaihtoon, verrattuna tilanteeseen vuonna 2007.

– Tavoitteenamme on hiilidioksidipäästöjen pienentäminen kaikissa toiminnoissa. Lajittelukeskuksissa kuluu paljon sähköä ja siirtyminen vihreän sähkön käyttöön on yksi askel oikeaan suuntaa, toteaa hankejohtaja Hanna Kaustia.

– Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen pyritään myös autonkuljettajien taloudellisen ajon koulutuksella sekä vähentämällä henkilöstön työmatkailua muun muassa korvaamalla henkilökohtaisia tapaamisia puhelin- ja videopalavereilla.

– Kehitämme jatkuvasti sähköisiä palveluja, joiden ympäristökuormitus on oleellisesti fyysisiä palveluja vähäisempää. Myös perinteisiin kirjeisiin voidaan hakea ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Esimerkiksi kevyempien kirjekuorien ja -paperien avulla syntyy säästöjä.

 

Lisätietoja
Hanna Kaustia, hankejohtaja, Puh. 020 45 21276

 

Itella
Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa
www.itella.fi/group.