Itella Oyj:n tulos 2008:<br />Kasvu jatkui, operatiivinen kannattavuus laski hieman, rahoituskulut kasvoivat

13.02.2009

Konsernijohtaja Jukka Alho:

- Suhdanteet vaikuttavat entistä enemmän myös Itellan toimintaan. Kansainvälinen talouskriisi alkoi heijastua toimintaamme kesäkauden jälkeen. Suurin kannattavuuteen vaikuttava tekijä oli kuitenkin etukäteen tiedossa ollut palkkakustannusten nousu sekä polttoainehintojen kallistuminen. Koko vuoden tulos jäi edellisvuodesta, vaikka operatiivisen tuloksen osalta pääsimmekin melko lähelle tavoitteita.

Vuosi 2008 oli merkittävä Itellan strategisen kehityskaaren kannalta. Kirkastimme strategiaamme ottamalla liiketoiminnan lähtökohdaksi kolme prosessia, jotka ovat keskeisiä sekä yritysasiakkaittemme että julkisen hallinnon toiminnassa: asiakkuuden ja myynnin prosessit, toimitusketjun ja logistiikan prosessit sekä laskutuksen ja taloushallinnon prosessit. Tulevaisuuden kasvunäkymät keskittyvät nimenomaan näihin.

Suomessa ykköstavoitteemme on postipalveluiden toimintaedellytysten turvaaminen ja kehittäminen, mihin liittyvä mittava investointiohjelma pääsi vauhtiin.

Maantieteellisesti etenimme voimakkaimmin Venäjällä erityisesti palvelulogistiikassa. Kasvu Keski-Euroopassa oli maltillisempaa Itella Informaation laajentuessa orgaanisesti uusiin maihin. 

Itellan tulosinfo verkkotallenteena   

Esittelemme Itellan tuloksen 10 minuutin verkkotallenteena, joka on katsottavissa internetin kautta pe 13.2. klo 14:30 alkaen. Konsernijohtaja Jukka Alho esittelee vuoden 2008 tuloksen ja strategiajohtaja Juhani Strömberg kertoo, kuinka Itella toteuttaa strategiaansa vuonna 2009. 

LISÄTIETOJA
Konsernijohtaja Jukka Alho, puh. 020 451 5600,
Talous- ja rahoitusjohtaja Tuija Soanjärvi, puh. 020 45 20907,
sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunmi@itella.com
www.itella.fi/group/taloustiedot/

LIITTEET
Hallituksen toimintakertomus (pdf)
Tuloslaskelma ja tase (pdf)

KUVAMATERIAALI
Itellaan liittyviä valokuvia ja logoja on saatavissa nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot):
www.itella.fi/group/media


Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 31 700 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.