Itella mukana Nokian kampanjassa matkapuhelinten vastuullisen kierrättämisen puolesta

08.09.2009

Nokia käynnistää kolmannen matkapuhelinten kierrätyskampanjansa 7.9.2009. Käytöstä poistetut matkapuhelimet voi palauttaa postitse kierrätyskirjekuoressa, jonka postimaksu on jo maksettu. Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Nokia ja Itella.

Postin myymälöissä kierrätyskampanja on voimassa kuukauden eli 4.10.2009 asti. Tänä aikana kaikista Postin omista myymälöistä saa kierrätyskuoria, kuten myös Nokia Care -huoltoliikkeistä. Näiden lisäksi kierrätyskuoria voi noutaa Helsingissä myös Nokia Aleksanterinkatu -liikkeestä.

Kierrätyskampanjaan voi osallistua myös netin kautta osoitteessa www.nokia.fi/kierratyspalkitsee lokakuun loppuun asti. Matkapuhelimen voi palauttaa maksutta myös tavallisessa kirjekuoressa, jolloin lähettäjä itse kirjoittaa lähetyksen päälle kampanjasivuilta saatavan palautusosoitteen ja vastauslähetysmerkinnät.

Matkapuhelimen kierrättäjä saa paluupostissa valintansa mukaisen etusetelin: seitsemän päivän navigointilisenssin, yhden N-Gage-pelin tai yhden musiikkikappaleen Nokia musiikkikaupasta. 

- Nokian tavoitteena tässä kampanjassa on tukea ympäristöystävällistä elämäntapaa tarjoamalla kuluttajille mahdollisuuden toimittaa vanhat ja tarpeettomiksi käyneet matkapuhelimet helposti asianmukaiseen kierrätykseen. Eri tutkimusten mukaan käyttämättömiä laitteita löytyy monen kuluttajan pöytälaatikoista. Vaikka tällaiset matkapuhelimet saattavatkin vaikuttaa arvottomilta, on niissä paljon arvokasta ja uudelleen hyödynnettävää materiaalia. Matkapuhelin voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen sekä materiaalina että energiana niin, ettei mitään päädy kaatopaikalle. Jos jokainen Nokia-laitteen käyttäjä kierrättäisi vain yhden tarpeettoman puhelimensa, säästäisimme yhdessä lähes 80 000 tonnia raaka-aineita, kuvailee johtaja Markus Terho Nokian Environmental Affairs -tiimistä.

Itella tuo kampanjan logistiikkaan tehokkuutta hoitamalla suurten puhelinmäärien kuljetukset valtakunnallisessa postiverkossaan. Puhelimen sisältävän kuoren voi jättää mihin tahansa Postin keltaiseen kirjelaatikkoon. - On ilo olla jälleen mukana Nokian kampanjassa edesauttamassa matkapuhelinten kierrätystä, sillä ympäristövastuu on tärkeässä asemassa myös Itellan toiminnassa, sanoo Itellan liiketoimintajohtaja Ulla Seppälä.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella
liiketoimintajohtaja Ulla Seppälä, puh. 020 451 7298, etunimi.sukunimi@itella.com
Viestintä, MediaDesk, puh. 020 452 3366, arkisin klo 8.30-16.30
Kuvamateriaalia on saatavissa Itellan kuvapankista osoitteessa www.itella.fi/media
www.itella.fi/ymparisto 

Nokia
Viestintä, puh. 07180 34900, press.services[at]nokia.com
www.nokia.fi/ymparisto

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.