Itella lunastaa NLC-logistiikkakonserninsa vähemmistöomistuksen

22.10.2009

Itella-konserni osti vuonna 2008 venäläisen logistiikkakonserni NLC:n siten, että RosEvroGroup jatkaa yhtiön vähemmistöomistajana 10 %:n omistusosuudella vuoden 2010 loppuun asti.

Itella aikaistaa vähemmistöomistuksen lunastamista ItellaNLC:n juridisen rakenteen selkiyttämiseksi. Se on suorittanut 21.10.2009 RosEvroGroupille 22 miljoonan euron maksun sen hallussa olleesta 10 % osuudesta. Lisäksi myyjän on mahdollista saada yrityksen tuloskehitykseen sidottua lisäkauppahintaa tulevilta vuosilta.

ItellaNLC on Venäjän johtava varastopalveluiden tarjoaja, jolla yhtenä harvoista toimijoista on kattava logistiikkakeskusverkosto Moskovan lisäksi kuudessa muussa Venäjän suurkaupungissa. ItellaNLC:llä on käytössä noin 600 000 neliötä varastotilaa. ItellaNLC:n palveluihin kuuluvat varastoinnin lisäksi kuljetukset ympäri Venäjää sekä globaalit maa-, meri- ja lentorahtipalvelut.

 

Lisätiedot:
Johtaja Vesa Vertanen, +35840-8462753, etunimi.sukunimi@itella.com

 

Kuvamateriaali:
Itellaan liittyviä valokuvia ja logoja on saatavissa nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/media

 

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2008 oli 813 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). www.itella.fi/logistiikka