Itella kehittää sähköisiä palvelujaan ja avasi uudistetun Postin verkkokaupan

25.06.2009

Uudistamalla Posti-verkkokauppansa Itella toi tarjolle uusia sähköisiä palveluja. Uudistuksen myötä Posti vastaa kuluttajien verkko-ostamisen yleistymiseen ja valmistautuu verkkopalvelujensa laajentamiseen myös tulevaisuudessa. Itellan verkkokaupan kehittäjäkumppanina toimii Smilehouse.

Itella vastaa ostokäyttäytymisen muutoksiin uudistamalla verkkokauppakonseptinsa ja tuomalla verkkoon uusia palveluja. Verkkokaupan uudistuksella Posti varautuu myös tulevaisuuden tarpeisiin, joihin vanha postimerkkikauppa ei tarjonnut mahdollisuuksia.

– Kuluttajien ostotavat muuttuvat nyt vauhdilla. Uudessa verkkokaupassa voimme tarjota aiempaa paremmin ja monipuolisemmin paitsi perinteisiä postitustuotteita myös erilaisia uusia palveluja ajasta ja paikasta riippumattomasti. Tällaisia ovat esimerkiksi asiakkaan räätälöitävissä olevat internetistä lähetettävät aidot postikortit omia valokuvia ja osoitteistoja hyödyntäen, keräilijöiden kestotilauspalvelu ja suosittu Joulupukin kirje, jota pystyy tilaamaan kymmenellä eri kielellä vaikka toiselta puolelta maailmaa mihin maailmankolkkaan tahansa, kuvaa kuluttajapalvelujen johtaja Petri Aaltonen verkkokauppauudistuksen taustoja ja hyötyjä.

Verkkokaupan suunnitteluun, rakentamiseen ja kehittämiseen Itella valitsi verkkokaupankäynnin asiantuntijan Smilehousen. Ennen Postin kauppauudistusta yritykset ovat kumppaneina toimittaneet sähköisen kaupan kokonaisratkaisuja suomalaisille yrityksille.

– Halusimme myös omaan käyttöömme Smilehousen osaamista sekä kyvyn yhdistää teknologiset ja liiketoiminnalliset vaatimukset toimivaksi konseptiksi. Uuden ratkaisun avulla voimme myydä sekä nykyisiä että tulevia palvelujamme ja tuotteitamme Suomeen ja ulkomaille, jatkaa Aaltonen.

– Postin verkkokauppa oli meille mielenkiintoinen laajuutensa ja uudenlaisten palveluratkaisujen takia. Postin kauppa on suunnattu paitsi kaikille suomalaisille myös yrityksille ja vieraskielisille käyttäjille. Tämä asetti korkeat vaatimukset sekä käytettävyydelle että tekniikalle mm. kirjautumisratkaisun osalta, kertoo Smilehousen varatoimitusjohtaja Jaakko Hallavo hankkeen erityispiirteistä.

Kirjautuminen kauppaan hoidetaan verkkopankkien tunnistautumispalvelujen avulla. Kun asiakas on tunnistautunut oman verkkopankkinsa kautta tai Netpostin tunnuksilla, hänen yhteystietonsa haetaan automaattisesti Postin yhteystietojen hallintapalvelusta. Yhteystietojen hallintapalveluun tiedot tulevat muuttoilmoituksista, kaupparekisteristä ja väestörekisterikeskuksesta. Erillisiä rekisteröitymisiä ei siis tarvita. Kirjauduttuaan verkkokauppaan asiakas pääsee paitsi tilaamaan postimerkkejä omalla kuvallaan myös Netposti-palveluun sekä tekemään osoitteenmuutoksen.

Itellan verkkokauppa toteutettiin Smilehousen Workspace Enterprise -alustalle ja integroitiin laajasti mm. SAPin toiminnanohjausjärjestelmään sekä Logican suureen materiaalinhallintajärjestelmään.

Verkkokauppa palvelee osoitteessa www.posti.fi > verkkokauppa https://verkkokauppa.posti.fi/

Lisätietoja:

Petri Aaltonen, johtaja, Kuluttajapalvelut, Itella Oyj, puh. 020 451 4676, etunimi.sukunimi@itella.com ,
Jaakko Hallavo,  varatoimitusjohtaja, Smilehouse Oy, puh. 040 548 3611, jaakko.hallavo@smilehouse.fi

 

Smilehouse Oy  on Suomen johtava verkkokauppaan erikoistunut sähköisen kaupan asiantuntijayritys. Smilehousen palveluja käyttävät tuhannet yritykset Suomessa ja ulkomailla. Suomessa Smilehouse on toimittanut sähköisen kaupan kokonaisratkaisuja yli 200 yritykselle, asiakkaina mm. Konebox, Anglo-Nordic, Sanoma, ja S-ryhmä. Voimakkaasti ja kannattavasti kasvavan Smilehousen liikevaihtoarvio vuodelle 2009 on 7,5 M€, ja yritykseen kuuluu kolme tytäryhtiötä: Smilehouse Baltic, Karttago ja Louhi Networks.

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla Pohjois-Euroopassa, keskisessä Euroopassa sekä Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 31 700 ja vuoden 2008 liikevaihto oli 1 953 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi/group.