Itella ja postiyrittäjät huolehtivat turvajärjestelyistä

26.11.2009

Itella ja sen alihankkijat kuten postiyrittäjät huolehtivat turvajärjestelyistä. Postin omissa myymälöissä ja yrittäjien hoitamissa myyntipisteissä on järjestelyt, mutta ne poikkeavat toisistaan.

Tiedotusvälineet ovat uutisoineet 26.11. Postin myyntipisteiden murtosuojauksesta ja sen eroista. Itella ei voi vaatia kumppaneiltaan täysin samoja järjestelyjä, mutta kumppanisopimuksessa vaaditaan tietty turvallisuustaso.

Uutisointi liittyy Somerolla muutama päivä sitten tapahtuneeseen päivittäistavarakaupan murtoon, jonka yhteydessä Postin myyntipisteestä vietiin muutamia postipaketteja. Viranomaiset selvittävät tapahtunutta.

- Postiyrittäjillä on omat järjestelyt. Onhan selvää, että esimerkiksi isoilla valtakunnallisilla ketjuilla on yhteinen tapa varmistaa omien tilojen ja omaisuuden turva, sanoo Itellan turvallisuus- ja riskienhallintajohtaja Markku Rajamäki. Tuskin yksikään palveluyritys Suomessa on vailla minkäänlaisia järjestelmiä ja järjestelyjä nykypäivänä.

Murrot posteihin ovat nykyisin erittäin harvinaisia. Itella seuraa yleisesti turvallisuustilannetta ja kehittää tarpeen mukaan turvajärjestelyjä.

Lisätietoja tiedotusvälineille: Itellan turvallisuus- ja riskienhallintajohtaja Markku Rajamäki, puhelin 020 451 7899, etunimi.sukunimi@itella.com.