Itella IPS Oy:n toimitusjohtaja Hannu Lanteri: "Maksuliikeyhteisön toimilupahakemus jätetty 6.2."

06.02.2009

Itella IPS Oy (Itella Payment Services) hakee luottolaitoslain mukaista maksuliikeyhteisön toimilupaa. Toimilupahakemus on jätetty Finanssivalvontaan (entinen Rahoitustarkastus) 6. helmikuuta.

Toimilupa mahdollistaa sen, että Itella IPS Oy pääsee mukaan pankkien kehittämään Finvoice-verkkolaskujärjestelmään. Finvoice-järjestelmän osapuolena Itella saa tasavertaisemmat mahdollisuudet tarjota, kehittää ja entisestään monipuolistaa sähköisen laskutiedon välityspalveluitaan. Itella ei ole perustamassa talletuspankkia tai tarjoa maksukorttipalvelua.

MBA Hannu Lanteri on aloittanut 1.2. Itella IPS Oy:n toimitusjohtajana. Hän siirtyi Itellaan Säästöpankkiliitosta, jossa hän toimi kehitysjohtajana. Lanterilla on mittava kokemus pankkialan johtamis- ja asiantuntijatehtävistä liiketoiminnan ja tietohallinnon alueilla.

Ins. Eero Soisalo on aloittanut 2.1. Itella IPS Oy:n kehityspäällikkönä. Hän toimi aiemmin Kaupthing Bankissa Senior project managerina vastaten mm. Kaupthing Edge -verkkopankin kehityksestä, pankki- ja tietoturvallisuuden edistämisestä sekä jatkuvuus- ja valmiussuunnittelusta.

Oy Samlink Ab tarjoaa Itella IPS Oy:lle valmiit pankkijärjestelmät. Muita keskeisiä kumppaneita ovat Aktia Pankki Oyj ja ACH Finland Oyj. 

Itella IPS Oy:n toimitusjohtaja Hannu Lanteri:
"Nykyisin Itella välittää sähköisiä laskutustietoja kuluttajille kahdella tapaa: Finvoice-verkkolaskujärjestelmään verkkopankkien kautta sekä suoraan NetPosti-verkkopalveluun. Yrityksille Itella tarjoaa erilaisia verkkolaskuratkaisuja. Toimilupa toisi Itellalle jatkossa laajemmat mahdollisuudet hyödyntää kaikkia sähköisiä jakelukanavia ja integroida sähköiset laskut nykyistä kattavammin asiakasyrityksen taloushallinnon järjestelmiin. Itella IPS Oy tulee toimillaan edistämään sähköisen laskutuksen ja maksamisen kehitystä yhteistyössä pankkien kanssa."

Lisätiedot: toimitusjohtaja Hannu Lanteri, hannu.lanteri@itella.com, puh. 020 451 6169.