Itella investoi merkittävästi suomalaiseen posti- ja logistiikkatoimintaan

30.01.2009

Itellalla on meneillään merkittäviä investointeja kotimaiseen posti- ja logistiikkatoimintaan. Kaikkiaan yli 200 miljoonan euron investointien työllistämisvaikutus rakennushankkeineen on Itellan laskelmien mukaan lähes 2000 henkilötyövuotta.

Itellalla on käynnissä sekä kiinteistöhankkeita että investointeja uuteen postinlajittelutekniikkaan.
Helsingin postikeskuksessa on tehty tilojen perusparannuksia viime vuoden syksyllä. Tampereella postikeskusta laajennetaan. Oulussa ja Kuopiossa on rakenteilla kokonaan uudet postikeskuskiinteistöt. Uusi postinlajitteluverkosto on kokonaisuudessaan käytössä vuoden 2010 loppuun mennessä.

Itella rakentaa parhaillaan lisää tilaa myös pakettiliikenteelle ja palveluvarastotoiminnalle. Tuusulassa rakennetaan nykyisten tilojen yhteyteen 15 700 uuta neliötä. Orimattilan Pennalaan rakennettavan uuden 60 000 neliön logistiikkakiinteistön perustustyöt ovat käynnissä. Pennallaan keskitetään sisustus- ja muotilogistiikan palveluvarastotoiminnot sekä Lahden seudun pakettien lajittelu. Hankkeen arvioitu valmistuminen on kesällä 2010.

- Panostuksemme osoittavat että katsomme pitkälle yli nykyisen suhdannevaiheen. Varaudumme kyllä siihen, että fyysisen postiliikenteen volyymit laskevat, mutta teemme sen panostamalla uusiin moderneihin ratkaisuihin, samalla palvelutarjontaa monipuolistaen, konsernijohtaja Jukka Alho toteaa.

Lisätietoja:
Konsernijohtaja Jukka Alho, puh. 020 451 5600
Yhteyshenkilö Itellan viestinnässä:
viestintäpäällikkö Ulla Parviainen, puh. 020 452 7455