Itella ihmettelee Viestintäviraston päätöstä

13.10.2009

Vaarana suuret kustannusnousut lehdistölle, takautuva päätös kohtuuton


 
Kari Kivikoski, johtaja, Itella Viestinvälitys:

- Perimmäinen syy Itellan ja Viestintäviraston erimielisyyteen on lainsäädännön epämääräisyys, joka on työllistänyt jo vuosia sekä Viestintäviraston että Itellan henkilöstöä pyrkiessämme löytämään yhteisymmärryksen lainmukaisista oikeista kustannusten kohdistamisperiaatteista. Postiala elää suuressa murroksessa ja joudumme tekemään jatkuvasti vaikeita päätöksiä, jotta saisimme pidettyä paperisen viestinnän kustannukset asiakkaiden kannalta kilpailukykyisinä. Koemme, että Viestintäviraston antama päätös on erityisesti tässä viestinnän murrosvaiheessa kriittinen ja tuo riskejä erityisesti suomalaisen lehdistön tulevaisuudelle.

- Toiveemme on, että vuoden 2011 alussa voimaan tulevasta uudesta postilainsäädännöstä saadaan niin selkeä, että tästä erimielisyydestä päästään eroon. Itellassa nämäkin voimavarat käytettäisiin mieluummin sen työstämiseen, miten sähköistyvässä tiedonkulun maailmassa postipalvelut saataisiin ylipäätään hoidettua asiakkaita tyydyttävällä laatutasolla ja kohtuullisin kustannuksin.

- Nurinkurisinta päätöksessä on, että kustannukset jäävät loppujen lopuksi kuitenkin yleispalvelutuotteiden kannettavaksi, mikäli yritykset siirtyvät käyttämään muita kuin Itellan palveluja.

 

 

 

 


Lisätietoja antaa  Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmän johtaja Kari Kivikoski - yhteydet numerosta 020 452 3366 (Itella MediaDesk)

Kuvamateriaali:
Itellaan liittyviä valokuvia ja logoja on saatavissa nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/media