Tuottotieto Oy osaksi Itella Informationin uutta palvelukonseptia

15.09.2008

Itella Information vahvistaa taloushallinto-osaamistaan ostamalla jyväskyläläisen Tuottotieto Oy:n. Tuottotieto on sata henkilöä työllistävä vuonna 1990 perustettu sähköisen taloushallinnon palvelukeskus. Tuottotieto Oy tarjoaa taloushallinnon prosessien ulkoistamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä asiantuntijapalveluita, toimintamalleja ja järjestelmäratkaisuja. Tuottotiedon toteuttama Digitalous.net on markkinoiden johtava internet-pohjainen taloushallinnon palveluportaali.

Taloushallinnon osaaminen vahvistaa Itella Informationin uutta laskutusprosessin ulkoistamiseen kehitettyä Itella Alligator -konseptia. Alligaattorin avulla yritys voi ulkoistaa Itellalle laskutusprosessin kokonaisuutena ja samalla integroida sen eri vaiheet omaan toimintaympäristöönsä. Laskujen lähetystoimintojen lisäksi yritys voi ulkoistaa Itellalle saatavien hallinnan ja laskutusta koskevan asiakaspalvelun. Yritys vastaa laskuaineiston muodostamisesta ja lähetyksestä Itellaan. Itella puolestaan vastaa laskujen käsittelyvaiheista siitä eteenpäin aina suoritusten kotiuttamiseen ja raportointiin asti.

- Tuottotieto on johtava suomalainen sähköisen taloushallinnon osaaja. Itellan konsepti on meille loistava mahdollisuus yhdistää taitomme kansainvälisesti kasvavan yrityksen kanssa, kertoo johtaja Vesa Lehtinen Tuottotieto Oy:stä.

- Molemmat ovat johtavia toimijoita omilla osa-alueillaan ja nyt syntyvä kokonaispalvelukonsepti maksimoi asiakashyödyt yhden palveluntarjoajan toteuttamana, jatkaa johtaja Hannu Hyyppä Tuottotieto Oy:stä.

Taloushallinnon kokonaiskonsepti takaa sekä kustannusten laskun että lisää kilpailuetua. Tästä tulee nimi alligaattori, jossa alligaattorin yläleuka muodostuu tuottavuuden kasvusta ja alaleuka kustannusten laskusta. Yrityksen johdolle konsepti tarjoaa ylivoimaisen työkalun laskujenkäsittelyprosessin tai koko taloushallinnon kokonaisuuden hallintaan.

- Itella Alligator -konseptin avulla esimerkiksi laskutusprosessin kustannuksissa voidaan säästää jopa 30 %. Saumaton palveluketju nopeuttaa rahan kiertoa ja mahdollistaa kokonaisuuden paremman hallittavuuden. Samalla yritys vapautuu resurssihuolista ja voi keskittyä oman ydinliiketoimintansa kehittämiseen. Yrityksen asiakkaat hyötyvät uudesta, monipuolisemmasta asiakaspalvelusta, lupaa ratkaisusta vastaava johtaja Sami Seikkula Itellasta.

Siirtyminen yritysoston kautta taloushallintoon on Itellalle luontainen kehityskulku.  Asiakkaiden tarpeet ohjaavat Itellaa syvemmälle asiakkaiden prosesseihin. Toisaalta yritysasiakkaat etsivät uusia keinoja selvitä kiristyvässä kilpailussa kustannuspaineiden alla; vaativien asiantuntijapalveluiden ostamisessa yhden luukun periaate korostuu.

- Itella Informationilla on laskutusprosessin ulkoistajana pitkä kokemus suurten laskumassojen käsittelystä – jo nyt 40 % kaikista Suomen laskuista kulkee Itellan kautta. Sähköisen laskutuksen edelläkävijänä ja luotettavana palveluntarjoajana Itellalla on riittävät resurssit tarjota myös kansainväliset tarpeet täyttävä ulkoistamisratkaisu taloushallinnon prosesseihin. Toimimme tällä hetkellä jo 14 Euroopan maassa. Alligaattori lähtee Itämeren kautta uimaan kansainvälisille vesille, kertoo Seikkula.

Lisätietoja:
Tuotelinjajohtaja Sami Seikkula, Itella Information, puh. 050 386 6243,
etunimi.sukunimi@itella.com
Kuva Itellan kuvapalvelussa (Henkilöt, Asiantuntijat)

Johtaja Vesa Lehtinen, Tuottotieto Oy, puh. 0400 541 680
Johtaja Hannu Hyyppä, Tuottotieto Oy, puh.  0400 541 679
etunimi.sukunimi@tuottotieto.fi

Viestinnän yhteyshenkilö, Satu Linkola, puh. 0400 967 836,
etunimi.sukunimi@itella.com


Sami Seikkula

 

Itella Information on kumppani yritysasiakkaan tietovirtojen käsittelyyn, hallintaan ja jakeluun. Tarjoamme joustavimmat ja tehokkaimmat palvelut organisaatioiden laskutuksen prosesseihin, toimitusketjun integrointiin ja dokumenttien käsittelyn automatisointiin. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa 1 700 ammattilaisen voimin. 2008 syksyllä aloitamme toiminnan myös Venäjällä, Slovakiassa, Unkarissa, Itävallassa ja Tsekeissä. Liikevaihtomme vuonna 2007 oli 201 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.
www.itella.fi/informaatiologistiikka

Tuottotieto Oy on Suomen johtava sähköisen taloushallinnon palvelukeskus. Tuottotiedon toteuttama digitalous.net on enemmän kuin pelkkä järjestelmä - se on palvelukonsepti kehittyvien organisaatioiden taloushallintoon. Tuottamamme palvelut kattavat:
- lähtevien sekä saapuvien laskujen sähköinen käsittelyn;
- aktiivisen maksuvalvonnan, muistutukset ja perinnän;
- palkkahallinnon, matkalaskut ja henkilöstöhallinnon järjestelmät;
- kirjanpidon sekä ajantasaisen raportoinnin;
- välineet sähköiseen tilausten ja varaston hallintaan.
Palvelukeskuksessamme yli 100 sähköisen taloushallinnon asiantuntijaa vastaa siitä, että 1 500 palvelun käyttäjää voivat päivittäin keskittyä huolehtimaan olennaisesta – ydinosaamisestaan.
www.tuottotieto.fi