Suomalainen postitoiminta täyttää 370 vuotta

03.09.2008

Syyskuun 6. päivänä tulee kuluneeksi 370 vuotta suomalaisen postitoiminnan perustamisesta. Toiminta on kehittynyt 1600-luvun postitalonpojasta kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavaksi Itella -konserniksi.

Suomessa konserni tarjoaa palveluja Itella -nimellä yrityksille ja Posti-nimellä kuluttajille. Postin päätehtävänä on aina ollut välittää tärkeitä viestejä, nyt sähköisen viestinnän aikakaudella moderneinkin keinoin.  Asiakkaita palvellaan postien lisäksi puhelimessa ja internetissä.

Täysiä vuosia juhlistetaan monin tavoin. Posteissa esitellään tuttuja ja uusia palveluja, monet postimerkit ilmestyvät ja Postimuseo avautuu uusittuna. 

Postin myymälöissä esillä tuotteet ja palvelut

Postin omissa myymälöissä esitellään viikon aikana Postin monipuolisia palveluja. Esillä ovat erityisesti Mobiilipostikortti, NetPosti ja omakuvapostimerkki. Lisäksi monista tuotteista on tarjouksia.

Postimerkin päivä 42 postissa

Tänä vuonna postimerkin omaa nimikkopäivää vietetään 5. syyskuuta.  Tapahtuma järjestetään 42 paikkakunnalla ja pitopaikkoina ovat perinteiseen tapaan Postin myymälät. Postimerkkiä juhlitaan aina Helsingistä Rovaniemelle saakka. Paikalliset postimerkkikerhot esittelevät kerhojensa toimintaa ja myyvät teettämiään postikortteja ja useilla paikkakunnilla myös Omakuvapostimerkkejä.

Postimerkkejä Waltarista ja Räikkösestä

Postimerkin päivänä 5.9. ilmestyvistä kahdesta pienoisarkista toinen on omistettu kirjailija Mika Waltarille, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta, ja toinen vuoden 2007 formula ykkösten maailmanmestarille, Kimi Räikköselle. Samanaikaisesti ilmestyy myös postimerkkivihko, jossa esitellään suosittuja koirarotuja.

Valkoinen kortti

Posti julkaisee 5.9. Valkoisen kortin, jonka ideana on kannustaa suomalaisia piirtämään, kirjoittamaan ja lähettämään perinteisen kortin joka käy niin onnitteluun kuin pahoitteluun, arkeen ja juhlaan.
Kortti tulee myyntiin kaikkiin posteihin.

Postimuseo avautuu uudistuneena

Helsingin pääpostitalossa sijaitseva Postimuseo avaa ovensa uudistuneena 5.9. Uutta näyttelyä elävöittää monipuolinen filmi- ja multimediatuotanto. Uudistusten myötä museon teemanäyttelyt saavat lisää tilaa. Tavoitteena on olla jatkossakin yksi Suomen suosituimmista museoista. Verkossa museo toimii osoitteessa www.posti.fi/postimuseo/ .

 

370-vuotista taivalta juhlistettiin Taiteiden yönä Helsingin pääpostitalossa. Katso kuvakooste.


Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tavaravirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla. Konsernilla on toimintaa kymmenessä Pohjois-Euroopan maassa. Liikevaihto vuonna 2007 oli 1 688 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä on noin 25 000. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Posti-nimellä. Lisätietoja konsernista osoitteessa www.itella.com/group.