Postikortti ilahduttaa ystävää

05.02.2008

Ystävänpäiväkortit postiin viimeistään 12.2.

Ystävänpäivää 14. helmikuuta on vietetty Suomessa jo kaksikymmentä vuotta. Tänä vuonna ystävänpäiväkorttien viimeinen postituspäivä on tiistai 12. helmikuuta. Kortin voi tänä vuonna laittaa matkaan postimerkeillä, joissa on kirjekyyhky, savumerkkejä, pullopostia, banderollia vetävä lentokone tai tekstiviestiä.

Uutuutena ystävänpäiväpostimerkkiarkissa on ns. Upcode-koodi eli älyruutu, joka sisältää runoilija Helena Sinervon kirjoittamia runoja ystävänpäiväkortteja varten. UpCode on uusi informaation hallintajärjestelmä, jonka avulla matkapuhelin kykenee tunnistamaan postimerkeissä olevat älyruudut. Älyruudun avaavan maksuttoman ohjelman voi ladata osoitteesta www.upcode.fi.

Posti tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja ystävänpäivätervehdysten lähettämiseen. Kortteja ystäville voi lähettää myös internetin kautta ePostikortilla sekä matkapuhelimeen ladattavalla Mobiilipostikortti-sovelluksella. Ystävä saa postin mukana aidon, paperisen postikortin. Sähköisesti lähetettävien korttien viimeinen lähetyspäivä on 12. helmikuuta kello 14.00 mennessä. Lisätietoja erilaisten ystävänpäiväkorttien lähettämisestä saa Postin internetsivuilta osoitteesta www.posti.fi/ystavanpaiva.

Rakkautta ja ystävyyttä juhlistava ystävänpäivä on muodostunut Suomessa toiseksi suosituimmaksi korttien lähetysajaksi joulun jälkeen. Vuosittain lähetettyjen ystävänpäiväkorttien määrä on vakiintunut noin viiteen miljoonaan. Kaikkiaan suomalaiset lähettävät vuodessa noin 70 miljoonaa postikorttia. Eniten kortteja lähetetään jouluna.

Ystävänpäivän vietto vakiintui suomalaiseen merkkipäiväkalenteriin 1980-luvun lopulla. Maailmalla Valentinen päivä on paikoin jo satoja vuosia vanha perinne. Päivä muistuttaa ystävyyden ja rakkauden merkityksestä. Suomessa ystävänpäivä-muistaminen keskittyy enemmän ystävien väliseen muistamiseen. Nykyisin ystäviä, tuttavia ja liikekumppaneita muistetaan korttien lisäksi myös pikku lahjoin.

Lisätietoja:

tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523 tai mari.jantti@posti.fi

www.posti.fi/ystavanpaiva