Pakettien kotiinkuljetukset lisääntyneet yli puolella

30.01.2008

Itellan kotiin kuljettamien pakettien määrä lisääntyi yli puolella vuoden 2007 aikana. Erityisesti isokokoisten tuotteiden, kuten huonekalujen ja kylmälaitteiden kotiinkuljetukset lisääntyivät jopa yli 60 prosenttia. Myös kuluttajien lähettämistä paketeista yhä useampi toimitettiin perille kotiinjakelupalveluna.

Pakettien kokonaisvolyymit kasvoivat viime vuonna noin 9 prosenttia. Itella on säilyttänyt markkina-asemansa koko ajan koventuvassa pakettien kuljetuskilvassa. Itellan lisäksi pakettikuljetuksista kilpailee niin kotimaisia kuin ulkomaisia yrityksiä.

– Markkinatilanne muuttuu koko ajan ja uusia kilpailevia palveluja ja ryhmittymiä syntyy tasaiseen tahtiin. Erityisesti kuluttajajakelujen osalta palveluntarjonta kasvaa muidenkin toimijoiden osalta koko ajan. Myös kotimaiset kilpailijamme ovat löytäneet kumppaneita entistä laajemman palveluvalikoiman toteuttamiseen. Kasvun odotetaan kuitenkin jatkuvan tänäkin vuonna, johtaja Juha Koskinen Itella Logistiikasta kertoo.

Posteista noudettavien pakettien määrä on pysynyt lähes ennallaan. Kasvua on tullut juuri kotiin kuljetettavissa paketeissa ja yritysten välisessä pakettiliikenteessä. Kotiinkuljetettavien pakettien kasvuun on vaikuttanut mm. kuluttajien lisääntynyt etäkauppa.

– Kuluttajat haluavat pakettinsa kotiin entistä useammin. Kotiinkuljetus on vaivatonta, mukavaa ja säästää aikaa, varsinkin jos asuu kaukana palveluista tai ei omista autoa. Kotiinkuljetuspalvelut myös tunnetaan aiempaa paremmin. Lisäksi asiakkaiden tyytyväisyys kotiinkuljetuksiin on osaltaan lisännyt kasvua, Koskinen sanoo.

Itellan teettämän tuoreen kuluttaja-asiakastutkimuksen mukaan kuluttajat kokevat pakettien lähettämisen aiempaa helpommaksi. Myös pakettien kotiinkuljetusten toimivuus on kuluttajien mielestä parantunut.

Lisätietoja: Johtaja Juha Koskinen, puh. 020 451 8584, juha.koskinen@itella.com

 

Itella Logistiikka toimii palvelulogistiikan operaattorina Pohjois-Euroopassa ja partnereiden kautta globaalisti. Sen palvelut kattavat rahdin ja huolinnan, sopimuslogistiikan, paketti- ja muut kuljetuspalvelut, konsultoinnin ja logistiikan it-ratkaisut. Itella Logistiikka on osa Itella-konsernia. Vuonna 2006 Itella Logistiikan liikevaihto oli 530 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 3 000 henkilöä kahdeksassa maassa. Lisätietoja: www.itella.fi/logistiikka.