NetPostin viestimäärä ylitti miljoonan

25.01.2008

Kuluttajien sähköiseen asiointipalveluun NetPostiin toimitettiin yli miljoona sähköistä viestiä vuonna 2007. Palveluun lähetettyjen viestien määrä kasvoi peräti 145 prosenttia, toisen vuosipuoliskon aikana kasvua tuli huikeat 300 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Myös NetPosti-palvelun käyttäjämäärä jatkoi kasvuaan. Vuoden vaihteessa palveluun oli rekisteröitynyt yli 120 000 kuluttajaa, mikä tarkoittaa 25 prosentin lisäystä vuoden takaisiin lukuihin. Tällä hetkellä kasvuvauhti on yli 2 000 uutta rekisteröitynyttä viikossa.

– Perinteinen postilaatikko on loistava keksintö. Mielestämme NetPosti edustaa tietoyhteiskunnan kansalaiselle samaa ekologisena, turvallisena ja sisältöriippumattomana. Tutkimustemme mukaan palvelun tärkeimmiksi ominaisuuksiksi koetaan turvallinen asiointi ja arkistointi. Suomalaisten kiinnostus tämäntyyppisiin sähköisiin palveluihin kasvaa jatkuvasti, NetPosti-palveluista vastaava johtaja Antero Sarèn Itellasta kertoo.

Viestien ja käyttäjien ohella myös lähettäjäyritysten määrä palvelussa on moninkertaistunut. NetPostin lähettäjälistalla on tätä nykyä jo yli 2 000 yritystä ja yhteisöä. Palvelussa on myös mahdollisuus hyödyntää yli 1 000 sähköistä asiointilomaketta. Lomakkeita voi hakea joko aihepiireittäin (esim. asuminen ja rakentaminen, terveys ja ravinto, verotus ja rahoitus tai vaikkapa liikunta ja ulkoilu) tai viranomaisen mukaan (mm. Kela, Poliisi, Puolustusvoimat tai Verohallinto).

Lisätietoja:
Johtaja Antero Sarèn, NetPosti-palvelut, Itella Oyj, puh. 040 826 8649, antero.saren@itella.com

 

NetPosti on sähköinen asiointipalvelu, joka tarjoaa kuluttajalle turvallisen ja maksuttoman tavan hoitaa arkipäivän asiointi, arkistointi ja asiaviestintä yhdessä internet-palvelussa. Palveluun voi vastaanottaa esimerkiksi sähköisiä laskuja, palkkalaskelmia, rahastotiedotteita ja sopimusehtoja. Palvelusta on pääsy yli 1000 viranomaislomakkeeseen. Lähettäjiksi rekisteröityneiden yritysten ja julkishallinnon tahojen määrä on jo yli 2000. Yrityksille ja viranomaisille NetPosti tarjoaa markkinoiden monipuolisimman kokonaisratkaisun, joka mahdollistaa internetissä tapahtuvan asioinnin laajamittaisen käyttöönoton NetPosti-palvelu ja lisätietoa palvelusta löytyy osoitteesta www.netposti.fi.