Metalliliiton vaalien toteutuksessa ongelmia Itellan virheen vuoksi

04.04.2008

Metalliliiton liittokokouksen uurnavaalit on tarkoitus järjestää 6.-8.4. Metallityöväen liiton keskusvaalilautakunta kokoontuu lauantaina 5.4. käsittelemään tilannetta.

Ensimmäinen vaihe oli postivaali, joka pidettiin 14.-28.3. välisenä aikana. Ne jäsenet, jotka eivät äänestäneet postitse, saivat kutsun vaalin toiseen vaiheeseen eli uurnavaaliin sekä äänestyslipukkeen. Kyseinen äänestyslipuke toimii todisteena äänioikeudesta ja siitä, ettei henkilö ole äänestänyt jo postitse.

Metalliliiton vaalit toteuttaa Itella. Itellassa tapahtuneen virheen vuoksi uurnavaalin lipuke lähetettiin myös sellaisille henkilöille, jotka olivat äänestäneet jo postitse. Tällä hetkellä pyritään selvittämään, monelleko äänestyslipuke on virheellisesti mennyt.

Itella on järjestänyt posti- ja uurnavaalin yhdistelmävaaleja asiakkailleen 15 vuoden ajan. Vastaavanlaista virhettä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin. Syynä tapahtuneeseen on datan käsittelyssä tapahtunut koodausvirhe.

”Olemme erittäin pahoillamme syntyneestä tilanteesta. Pyydämme anteeksi sekä Metalliliitolta että sen jäseniltä”, johtaja Pavlos Ylinen Itellasta toteaa.


Lisätietoja:  johtaja Pavlos Ylinen, Itella, puh. 040 838 2024