Marraskuun lumipyry aiheutti Itellassa 30 ylimääräistä työtapaturmaa

16.12.2008

Postinjakelu lumipyryssä, auraamattomilla kaduilla ja teillä paitsi hidastaa postinkulkua on myös riski työntekijöille. Marraskuun 24.-26. päivien hankalat keliolosuhteet aiheuttivat Itellassa 30 ylimääräistä työtapaturmaa. Kustannuksia ne aiheuttavat arviolta yhteensä noin 120.000 euroa.

Normaaleissa marraskuun kelioloissa Itellassa tapahtuu keskimäärin noin 7 työtapaturmaa päivässä. Maanantaina 24.11. työtapaturmia oli 32 ja vielä tiistaina ja keskiviikkonakin yli 10. Erityisesti tapaturmia sattui jakajille, ja tyypillisin tapaturma oli kaatuminen ulkona.

Vielä ei tiedetä, kuinka paljon kustannuksia tapaturmista kaikkiaan aiheutuu, koska hoitotoimenpiteet ovat vielä osalla kesken eikä työkyvyttömyyspäivien määrä ole vielä selvillä. Keskimäärin työtapaturman kustannus Itellalle on 3900 euroa tapaturmaa kohti. Näin ollen marraskuun lumipyryn kokonaiskustannukseksi arvioidaan 120 000 euroa.

Itellassa tiedetään kokemuksesta, että millään toimenpiteillä ei kyetä täysin välttymään tapaturmilta vaikeissa keliolosuhteissa. Parhaillaan pohditaan silti, millä keinoin lumisissa kelioloissa tapaturmilta pyrittäisiin välttymään nykyistä paremmin.

- Haluamme myös muistuttaa kaikkia, kuinka tärkeää on katujen ja postilaatikkojen ympäristöjen
pito hyvässä kunnossa. Samalla kun kyse on siitä, että kaikki saavat postinsa ajoissa, kyse on myös tapaturmien ja vammautumisten välttämisestä, työhyvinvointijohtaja Lisbeth Forsman-Grönholm Itellasta toteaa.

Lisäksi joulupaketti- ja korttisesongin ollessa nyt kuumimmillaan Itella toivoo leppoisia talvikelejä!

Lisätietoja:
työhyvinvointijohtaja Lisbeth Forsman-Grönholm, Itella Oyj, puh. 020 452 6644