Kesko ja Itella laajentavat verkkokauppayhteistyötään

19.09.2008

Kesko ja Itella ovat sopineet laajasta yhteistyöstä sähköisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on helpottaa Keskon eri toimialojen verkkokauppahankkeiden käynnistämistä Itellan tarjoamien valmiiden palvelukokonaisuuksien avulla. Nyt solmittua sopimusta tullaan Keskossa ensimmäisenä hyödyntämään kodintekniikka- ja urheilukaupassa. Uusi yhteistyösopimus laajentaa ja syventää Keskon ja Itellan pitkäaikaista yhteistyötä.

- Tavoitteenamme on tarjota K-ryhmän asiakkaille uusia, mielenkiintoisia ja helppokäyttöisiä verkkokauppapalveluita. Uuden yhteistyösopimuksen avulla pystymme tehostamaan ja nopeuttamaan verkkokauppojen perustamista ja luomaan sitä kautta kustannusetuja ja myynnin kasvua molemmille yhtiöille, johtaja Niina Ryynänen Keskosta toteaa.

- Olemme innoissamme uudentyyppisestä, laajasta verkkokauppayhteistyöstä Keskon kanssa. Kaupan toimiala ja sen kehitys verkkopalveluissa on Itellalle tärkeä. Nyt tehty sopimus verkkokauppayhteistyöstä on uusi avaus koko alankin kannalta Suomessa. Verkko-ostaminen on vahvassa kasvussa. Kuluttajien selkeinä hyötyinä korostuvat luotettavuus, nopeus ja asioinnin helppous, kun kaupat ovat auki 7 päivää viikossa ja 24 tuntia päivässä, sanoo johtaja Tarja Pääkkönen Itella-konsernista.

Sähköinen asiakaskommunikaatio ja siihen liittyvät palvelut kehittyvät voimakkaasti kaupan alalla. Internet-palvelujen osuutta korostetaan K-ryhmän kauppojen palvelutarjonnassa. Sähköisen asiakaskommunikaation kehittäminen on nostettu Keskossa strategiseksi hankkeeksi. Keskon eri toimialojen tuottamat verkkokauppapalvelut kuluttajille ovat yksi osa hankekokonaisuutta. Itellan Verkkokaupan palvelukokonaisuus on ainutlaatuinen kattaen sekä tieto- että materiaalivirtoihin liittyvät palvelut.

Keskon tämänhetkisistä verkkokaupoista suurin on verkkotavaratalo NetAnttila (www.netanttila.com), jossa vierailee kuukausittain noin 450 000 suomalaista. NetAnttila toimii myös Virossa (www.anttila.ee) ja Latviassa (www.anttila.lv). Keskon muita verkkokauppoja ovat kotiin ja sisustamiseen keskittyvä Kodin Ykkönen (www.kodin1.com) sekä musiikkikauppaan keskittyvä CM-store (www.cm-store.fi).

Lisätietoja:
Johtaja Niina Ryynänen, Ruokakesko Oy, puh. 01053 37100
Projektijohtaja Petteri Piipponen, K-Plus Oy, puh. 01053 37120
Verkkokaupan johtaja Mikko Marsio, Itella Oyj, puh. 0408210404
Asiakkuusjohtaja Sakari Kaukinen, Itella Oyj, puh. 0407508552

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tavaravirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan aloilla. Konsernilla on toimintaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Saksassa, Puolassa ja Venäjällä. Henkilöstömäärä on noin 30 000. Liikevaihto vuonna 2007 oli 1 688 miljoonaa euroa. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja konsernista osoitteessa www.itella.com/group.