Kaukomaiden joulupaketit pian postiin

19.11.2008

Postin avulla saat joulupaketit vaikka toiselle puolelle maapalloa. Mikäli paketin saaja asuu Euroopan ulkopuolella, kannattaa paketit lähettää jo piakkoin. Maanantai 1.12. on hintaluokaltaan edullisimpien ja hieman hitaammin kulkevien Economy-pakettien viimeisin suositeltu postituspäivä Euroopan ulkopuolisiin maihin, jotta ne ehtivät jouluksi perille. Nopeammat Priority-paketit on postitettava kaukomaille viimeistään maanantaina 8.12.

Joulupaketti kulkee maasta toiseen sujuvasti, kun paketin päälle liimattavaan osoitekorttiin on merkitty lähetyksen sisältö vastaanottajan maassa ymmärrettävällä kielellä, useimmiten englanniksi, sekä vastaanottajan ja lähettäjän osoitetiedot.

Joululahjojen postittamiseen on tarjolla useita pakkaustarvikkeita. Postin valikoimissa ovat esimerkiksi Marimekon joulunpunainen Dombra-kuosi ja talviset Muumi-aiheiset paketit. Uutta tänä jouluna on pakkasyö-aihe, joka toistuu sekä postimerkeissä että pakkaustarvikkeissa. Henkilökunta auttaa sopivan pakkauksen valinnassa ja postittamisessa.

Ulkomaille kulkevien pakettien sisältöön on maakohtaisia rajoituksia. Ohjeita pakettien lähettämiseen saa Postin asiakaspalvelusta 0200 71000 (pvm/mpm), ma–pe klo 8–20 ja la klo 9–14 sekä posteista.

Lisätietoja joulupostin aikataulu- ja hintatiedoista saa myös Postin internet-sivuilta www.posti.fi/joulu  sekä joka kotiin marraskuussa jaetusta Postia Sinulle -lehdestä.

 

Lisätietoa tiedotusvälineille:
johtaja Juha Koskinen, puh. 020 451 8584
Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäpäällikkö Mika Heijari, puh. 020 451 3045

Joulupostiin liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.com/group/media