Joulupostin aika on alkanut

11.12.2008

Posti palvelee monin tavoin, jotta tärkeät viestit ja paketit saadaan matkaan sujuvasti.

Edullisemmalla, 60 sentin joulupostimerkillä lähetettävät kotimaan joulutervehdykset on postitettava viimeistään ensi maanantaina, 15. joulukuuta.

Useimpien pakettipalveluiden viimeinen lähetyspäivä kotimaahan on 18.12.
Jos lähetyksen haluaa perille jouluksi, viimeistään silloin on postitettava kotiovelle toimitettava Kotipaketti, tai postista noudettava Helposti-paketti ja Postipaketti.

Ulkomaanpostin viimeiset lähetyspäivät sekä muut aikataulut on hyvä tarkistaa posteista, Postin joulusivuilta posti.fi/joulu tai Postin puhelinasiakaspalvelusta.


Postit

Joulupostiruuhkaa helpotetaan pitämällä Postin omat myymälät avoinna kahtena viikonloppuna ennen joulua. Postin myymälät palvelevat 13. – 14.12. ja 20. - 21.12. lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina 12-16.

Helsingin Pääpostin Elielinaukion puoleinen myymälä palvelee viikonloppuisin, kuten normaalistikin lauantaina ja sunnuntaina klo 10-18. Pääpostin yläkerta on avoinna lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 12-17.

Joulun alla Postin omat myymälät ovat auki arkisin vähintään klo 18:aan saakka ja useat jopa klo 20:een asti. Helsingin Pääpostin Elielinaukion puoleinen myymälä on avoinna arkisin klo 7-21.

Kauppojen ja muiden liikeyritysten yhteydessä sijaitsevat tuhat Postin myyntipistettä palvelevat joulun alla omien aukioloaikojensa mukaan.
  

Joulupostimerkit
Joulupostimerkkejä saa postien ja jälleenmyyjien lisäksi postinjakajilta maanantaihin 15. joulukuuta asti. Joulupostimerkeillä varustetut lähetykset jaetaan vastaanottajille jouluun mennessä. Nopeampaan postinkulkuun tarkoitetut lähetykset pitää varustaa normaaleilla 1.luokan postimerkeillä.

Rahaa tai muuta arvokasta sisältävät lähetykset on vietävä postiin, jossa ne laitetaan matkaan aina postivakuutettuna.


Postin asiakaspalvelu
Postin asiakaspalvelu numerossa 0200 71000 (pvm/mpm) palvelee maanantaista perjantaihin klo 8 – 20 ja viikonloppuisin 13.-14.12. sekä 20.-21.12. lauantaisin kello 9-16 ja sunnuntaisin kello 12 – 16.

Lisätietoa joulupostiasioista saa ympäri vuorokauden Postin internet-palvelusta posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät tiedot postien aukioloajoista, joulupostin aikataulut ja esimerkiksi sähköinen postinumerohaku.

Joulupostista voi lukea myös Postiblogista http://postiblogi.posti.fi/

---------------------
Toimituksille tiedoksi:

Tiedotusvälineille lisätietoja joulupostiasioista antaa tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523, sähköposti etunimi.sukunimi@posti.fi

Itellan Viestinnän yhteyshenkilö tiedotusvälineille on viestintäpäällikkö Mika Heijari, puh. 020 451 3045, sähköposti etunimi.sukunimi@itella.com

Joulupostiin liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.com/group/media