Joulupostimerkeissä karhut hakevat joulukuusta ja metsän eläimet tanssivat piirileikkiä

22.10.2008

Samanaikaisesti ilmestyy läpikuultava Pakkasyö-postimerkki.

    

Joulupostimerkit ilmestyvät 6. marraskuuta. Merkkien taiteilija on Julia Vuori, joka on ihastuttanut sekä lapsia että aikuisia omintakeisilla, iloisilla lasten kuva- ja taidekirjojen kuvituksilla sekä humoristisilla eläinaiheisilla sarjakuvilla. Hänen ehkä tunnetuin sarjakuvahahmonsa on Sika. Joulupostimerkkeihin Julia Vuori piirsi karhuja ja muuta metsän eläimiä.

Kuusimetsässä ja kuusen ympärillä   

Joulupostimerkkejä on kaksi. 0,60 euron arvoisessa postimerkissä iso karhu ja pikku karhu vaeltavat lumisessa metsässä: ne ovat hakemassa joulukuusta. Joulun punaisessa1. luokan ikipostimerkissä metsän eläimiä on kerääntynyt joulukuusen ympärille piirileikkiin.  Molemmat merkit ovat tarrapohjaisia. Painosmäärät ovat 43 ja 6 miljoonaa kappaletta.

Edullisemmalla 0,60 euron joulupostimerkillä lähetettävät joulutervehdykset tulee postittaa kotimaahan viimeistään maanantaina 15.12.2008. Ykkösluokan ikipostimerkillä merkitetyt lähetykset ennättävät vastaanottajalle jouluksi, kun ne postitetaan viimeistään perjantaina 19.12.2008. 

Läpikuultava Pakkasyö

Samanaikaisesti joulupostimerkkien kanssa ilmestyy Pakkasyö-postimerkki, joka on tiettävästi maailman ensimmäinen läpikuultava postimerkki. Ensimmäisen luokan ikimerkin on suunnitellut Nina Rintala.

Taiteilija rakentaa talviyön mystinen tunnelman postimerkkiin suurella lumihiutaleella, kaukana tuikkivilla tähdillä ja loimottavalla revontulella. Kuori tai kortti, jolle merkki liimataan, viimeistelee omalla värillään lopputuloksen.
 
 
Lisätietoja:
Postimerkkikeskus, johtaja Markku Penttinen, puh. 0400 421 999, sähköposti: etunimi.sukunimi@posti.fi