Joulukortteja postitettiin runsaat 50 miljoonaa

22.12.2008

Perinteinen joulukortti edelleen suomalaisten suosiossa

Arkiset tekstiviestit ja sähköiset kortit eivät näytä syrjäyttävän perinteistä joulukorttia. Suomalaiset ovat lähettäneet tänäkin jouluna joulukortteja runsaat 50 miljoonaa kappaletta, jonkin verran enemmän kuin viime jouluna. Perinteinen joulukortti onkin edelleen suosittu tapa muistaa läheisiä, tuttavia ja yhteistyökumppaneita niin yritysten kuin yksityisten lähettäjien keskuudessa.

Joulutervehdysten määrä on 1990-luvun puolivälin jälkeen vakiintunut noin 50 miljoonaan kappaleeseen. Suurin osa korteista lähetetään kotimaahan. Noin viisi miljoonaa joulutervehdystä postitetaan ulkomaille, enimmäkseen muihin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Englantiin ja Saksaan.

Eniten joulupostia Suomessa saa vuodesta toiseen joulupukki. Posti on kuljettanut tänä vuonna joulupukille lähes 700 000 kirjettä ja korttia ympäri maailmaa, noin 200 maasta. Eniten kirjeitä joulupukille lähetetään Englannista, toiseksi eniten Italiasta. Joulupukki itse lähetti viime keväänä 47 000 vastauskirjettä kiitokseksi saamistaan kirjeistä.

Myös maksullinen, tilattava Joulupukin kirje on edelleen suosittu. Ennätyksellisen paljon sitä lähti tänä vuonna Japaniin, 45 000 kappaletta. Kaikkiaan tätä kirjettä on mennyt monilla kielillä 70 000 lapselle ja lapsenmieliselle eri puolille maailmaa.

Vuosittain suomalaiset lähettävät noin 70 miljoonaa postikorttia. Joulun lisäksi muita vilkkaita korttisesonkeja ovat ystävänpäivä (noin 5 miljoonaa korttia) ja pääsiäinen (noin 1,5 miljoonaa korttia).                   

Lisätietoja tiedotusvälineille:
tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523,
sähköposti: etunimi.sukunimi@posti.fi

Joulupostiin liittyvää kuva- ja videomateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media