Itellan tytäryhtiö hakee maksuliikeyhteisön toimilupaa

16.12.2008

Itella on perustanut tytäryhtiö Itella IPS Oy:n (Itella Payment Services), jolle on päätetty hakea luottolaitoslain mukaista maksuliikeyhteisön toimilupaa. Tavoitteena on päästä mukaan suomalaisen pankkisektorin kehittämään Finvoice-verkkolaskujärjestelmään.

Järjestelmässä mukana olo mahdollistaa sen, että Itella pystyy tarjoamaan nykyistä tehokkaammin kaikki laskutusmuodot kattavaa kokonaisvaltaista sähköistä palvelua laskuttajina tai laskun vastaanottajina toimiville yrityksille sekä välittämään laskutietoja myös kuluttaja-asiakkaille tasavertaisesti kaikkien sähköisten kanavien kautta.

- Itella on ollut useiden vuosien ajan mukana sähköisen laskutustiedon ja verkkolaskujen välittämisessä. Pankkisektorin kehittämä Finvoice-järjestelmä on yksi varteenotettava kanava kuluttajaverkkolaskujen välittämisessä. Finvoice-järjestelmään pääsevät mukaan vain luottolaitoslain mukaisen toimiluvan haltijat. Tämä on yksi syy siihen, miksi Itella on nyt päättänyt hakea maksuliikeyhteisön toimilupaa. Emme ole lähdössä pankkitoimintaan, emmekä perustamassa talletuspankkia tai maksukorttipalvelua, kertoo Itellan konsernijohtaja Jukka Alho.

Itella IPS Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Hannu Lanteri, joka aloittaa tehtävässään 1.2.2009. Lanteri siirtyy Itellaan Säästöpankkiliitosta, missä hän toimii kehitysjohtajana.

Nykyisin Itella välittää sähköisiä laskutustietoja kuluttajille kahta kautta: Finvoice-verkkolaskujärjestelmään verkkopankkien kautta sekä suoraan NetPosti-verkkopalveluun. Yrityksille Itella tarjoaa erilaisia verkkolaskuratkaisuja.
 
Toimilupa tuo Itellalle jatkossa laajemmat mahdollisuudet hyödyntää kaikkia sähköisiä jakelukanavia ja integroida sähköiset laskut nykyistä kattavammin asiakasyrityksen taloushallinnon järjestelmiin.

Lisätietoja:
konsernijohtaja Jukka Alho, puh. 020 451 5600, etunimi.sukunimi@itella.com