Itellan tavoitteena luotettava mainosjakelu

20.02.2008

Mainosten ja ilmaislehtien jakelumarkkinat ovat Suomessa rajusti kilpailtuja. Mainoksia jakaa Itellan lisäksi moni muu yritys. Itellan markkinaosuus on noin 40 %. Osoitteettomien mainosten ja ilmaislehtien jakelulla on merkittävä rooli Itella Viestinvälityksen liiketoiminnalle. Kirjeiden muuttuessa tulevaisuudessa yhä enemmän sähköiseen muotoon mainosjakeluiden merkitys kasvaa entisestään. Itella jakaa vuosittain noin 800 miljoonaa osoitteetonta mainosta ja ilmaislehteä.

Jakelupisteiden määrä päivitetään kahdesti vuodessa

Itellan tuote-ehtojen mukaan päivitämme jakelupisteiden lukumäärän kaksi kertaa vuodessa. Päivityksissä huomioidaan talouksien ja yritysten muutot, uudisrakentaminen sekä mainoskieltoluukkujen määrä. Itellan viimeisimmän laskennan mukaan osoitteettoman jakelun kieltää Ei mainoksia -merkinnällä keskimäärin 9 % kaikista kotitalouksista. Luku vaihtelee suuresti alueittain.

Jakelupiste sisältää sekä yritysten että kotitalouksien postilaatikot ja -luukut. Talousmääristä puhuttaessa tarkoitetaan pelkästään kuluttajakotitalouksia. Yritysten ja kotitalouksien määrät ovat asiakkaittemme käytössä netissä osoitteessa www.itella.fi/palvelutjatuotteet/kotimaansuoramarkkinointipalvelut/kohderyhmat.html

Osoitteettoman jakelun varmistamiseksi on tavallista, että mainoksia tai ilmaislehtiä toimitetaan painosta jakeluun hieman jakelupisteiden määrää enemmän. Ylijäävät jakelutuotteet toimitamme ehtojemme mukaan asianmukaisesti paperinkierrätykseen.

Itella pitää minkä lupaa

Itella jakaa vuosittain kolme miljardia postilähetystä, mikä tekee päivää kohti 12 miljoonaa lähetystä. Yksittäiset virheet ovat aina mahdollisia näin suurissa volyymeissa. Suhtaudumme nöyrästi kaikkiin poikkeamia koskeviin asiakaspalautteisiin, ja pyrimme korjaamaan virheet aina välittömästi ja avoimessa yhteistyössä asiakkaittemme kanssa.

Yrityksellämme on pitkäaikainen kokemus ja vastuu osoitteellisen kirjeliikenteen jakelijana Suomessa, minkä johdosta jakelumme on tutkitusti luotettavaa ja kansainvälisestikin mitattuna korkealaatuista. Samaa perusjakeluverkkoa käytämme myös osoitteettomien mainosten ja ilmaislehtien jakelussa.

Lisätietoja:
johtaja Pavlos Ylinen, Itella Asiakkuusmarkkinointi, puh. 020 451  5049