Itellan pakettiautomaattipilotti päättynyt

25.06.2008

Kolme kuukautta kestänyt pakettiautomaattipilotti Helsingin Itäkeskuksessa päättyi toukokuun lopussa. Kokeiluun osallistuneet osapuolet olivat tyytyväisiä pilottiin.

- Erityisesti kuluttajat antoivat runsaasti myönteistä palautetta, joten vastaanotto itse konseptille ja tavalle vastaanottaa paketteja automaattiin on pilotin perusteella suotuisa, kertoo Itellan Express- ja pakettiliiketoiminnan johtaja Aku Happo.
Automaattikonseptin kustannukset olivat odotettua suuremmat. Itella ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkosta automaattien suhteen. Päätöksenteon aikataulu ei ole vielä selvillä.

Lisätietoja:
Johtaja Aku Happo, Itella Logistiikka, puh. +358 40 562 7065
 
Pakettiautomaatti (automated parcel terminal) tarjoaa mahdollisuuden noutaa paketti parhaiten sopivana ajankohtana esimerkiksi illalla. Automaatit sijaitsevat yleensä kuluttajien päivittäisten asiointireittien varrella kuten kauppakeskuksissa ja liikenteen solmukohdissa ja automaatilla asiointi hoituu jopa 30 sekunnissa.

Pakettiautomaatin toimintaa ohjaa keskitetty tietojärjestelmä. Tyypillisesti pakettiautomaatissa on noin 50-100 pakettilokeroa, joiden kokoa ja määrää voidaan joustavasti vaihdella. Asiakas saa tiedon saapuneesta paketista sähköisessä muodossa esimerkiksi tekstiviestitse. Paketin nouto tapahtuu tunnistautumalla automaattiin esimerkiksi sirukortin tai PIN-koodin avulla. Automaatin käyttöliittymä vastaa turvallisuudeltaan ja käytettävyydeltään pankkiautomaattia.