Itellalta uusi päänavaus Venäjällä: yrityskaupalla mukaan asiakassuhdemarkkinointiin

31.10.2008

Itella Viestinvälitys on ostanut venäläisen Connexions-nimisen yrityksen, jonka ydinosaamista on asiakassuhdemarkkinoinnin konsultointi- ja kampanjanhallintapalvelut avaimet käteen -periaatteella. Myyjäosapuolena on Connexionsin toimiva johto, joka jatkaa yrityksen palveluksessa. Vuonna 1999 perustettu yritys työllistää noin 30 henkeä, ja sen liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa.

Moskovassa sijaitsevan Connexionsin asiakaskunta koostuu Venäjällä toimivista globaaleista yrityksistä kuten Audi, Philip Morris, Microsoft, UNICEF ja Novartis. Yritys ottaa käyttöön nimen OOO Itella Connexions. Siitä tulee osa Itella Viestinvälitys –liiketoimintaryhmää, jossa se kuuluu Asiakkuusmarkkinointi-liiketoimintaan.

- Strategiansa mukaisesti Itella Viestinvälitys on viime vuosina laajentanut suoramarkkinoinnin palveluitaan monikanavaiseen asiakassuhdemarkkinointiin, kampanjanhallintaan ja niihin liittyviin analytiikka- ja suunnittelupalveluihin. Connexions-kauppa on meille tärkeä päänavaus itään. Sen avulla pystymme tarjoamaan asiakasyrityksillemme monipuoliset suoramarkkinoinnin palvelut myös Venäjällä, Itella Viestinvälityksen johtaja Kari Kivikoski toteaa.

Kymmenen vuotta sitten käynnistynyt asiakassuhdemarkkinointi on Venäjällä rajussa kasvussa.  Suoramarkkinointialan vuosiliikevaihto on Suomessa ja Venäjällä samaa suuruusluokkaa (noin 500 miljoonaa euroa), mutta kasvuvauhti on itänaapurissa yli 20 % vuodessa (Russian Direct Marketing Association 2007).

- Alansa innovaattorina Connexions tuo Itella Asiakkuusmarkkinointiin uutta osaamista ja elintärkeää paikallistuntemusta. Vastaavasti me pystymme laajentamaan palveluvientiä uusille markkinoille. Uskomme esimerkiksi, että markkinoinnin aineisto- ja kampanjanhallintaratkaisullemme löytyy kysyntää Venäjällä, sillä näitä palveluita käytetään jo yli sadassa maassa, kertoo Itella Asiakkuusmarkkinoinnin johtaja Pavlos Ylinen.

Itella-konsernilla on toimintaa yhdessätoista maassa. Connexions on ensimmäinen kansainvälinen yrityskauppa Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmässä. Tähän asti Itella Logistiikka on ollut ainoa Venäjällä toimiva liiketoimintaryhmä: se avasi Moskovan logistiikkakeskuksen vuonna 2006 ja osti tänä vuonna Venäjän johtavan varastopalvelutarjoajan NLC:n (National Logistic Company). Syksyn 2008 aikana myös Itella Informaatio käynnistää toimintansa Venäjällä.

Lisätietoja medialle:
johtaja Kari Kivikoski, puh. 0500 434 912, etunimi.sukunimi@itella.com
johtaja Pavlos Ylinen, puh. 040 838 2024, etunimi.sukunimi@itella.com

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.fi/group/media

Itella Asiakkuusmarkkinointi
Itella Asiakkuusmarkkinointi auttaa yrityksiä tavoittamaan kohderyhmänsä, lisäämään myyntiä ja kehittämään asiakassuhteitaan. Se tarjoaa ratkaisut uusasiakashankintaan, kävijämäärien kasvattamiseen, lisä- ja ristikkäismyyntiin, asiakkuuden kehittämiseen sekä brandin rakentamiseen ja hallintaan. Vuonna 2007 käynnistetty Itella Asiakkuusmarkkinointi –liiketoimintayksikkö kuuluu Itella Viestinvälitys –liiketoimintaryhmään. Itella-konsernissa on noin 31 000 työntekijää 11 maassa, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli 1 688 miljoonaa euroa.

OOO Connexions
Connexions on Moskovassa toimiva asiakassuhdemarkkinoinnin konsultointiyritys, jonka perustivat alan venäläiset edelläkävijät vuonna 1999. Yritys tarjoaa asiakkailleen suoramarkkinointikampanjoiden suunnittelun ja johtamisen kokonaispalvelut yhdeltä luukulta: asiakastiedon analyysistä konseptointiin, luovaan suunnitteluun, toimittajahallintaan ja jälkianalyysiin.