Itella testaa sähkömopoja postinjakelussa

09.06.2008

Itella testaa sähkömopon soveltuvuutta postinjakeluun eri puolilla Suomea. Erityisesti postinjakeluun suunniteltuja sähkömopoja Itella hankkii testikäyttöön kaikkiaan kymmenen kappaletta. Kokeilut käynnistyvät kesän aikana Espoossa, Porissa, Pirkkalassa, Lempäälässä, Vaasassa ja Teuvalla.

Sähkömopon käytön etuja ovat ympäristöystävällisyys sekä alhaisemmat käyttökustannukset. Lisäksi ne ovat lähes äänettömiä, mikä lisää työ- ja ympäristöviihtyisyyttä. Sähkömopon hiilidioksidipäästöt ovat postinjakelussa vain noin 30 % vastaavaan polttomoottorimopoon verrattuna.

Maan suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Itella haluaa olla mukana edistämässä ympäristöystävällisten ajoneuvojen käyttöönottoa ja ajoneuvotekniikan kehitystä.
Itellan tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä lisäämällä muun muassa vähäpäästöisten ajoneuvojen käyttöä. Postinjakeluajo soveltuukin hyvin testikentäksi mille tahansa ajoneuvotekniikalle.

Vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttökokeiluja Itella on tehnyt sähköllä, maakaasulla ja biodieselillä. Itella järjestää jakajille ja kuljettajilleen myös säästävän ja turvallisen ajotavan koulutuksia, joiden avulla alennetaan ajoneuvojen polttoaineen kulutusta ja edistetään liikenneturvallisuutta.

Postinjakajien päivittäisten jakelureittien yhteispituus on noin 250 000 kilometriä. Jakeluvälineeksi valitaan kullekin postinjakelureitille parhaiten soveltuva kulkuneuvo. Postinjakelua tehdään jalkaisin jakelukärryllä, polkupyörillä, mopoilla, mönkijöillä ja autoilla. Mopot soveltuvat erityisesti taajamien pientaloalueiden postinjakeluun.

Itellalla on Suomessa käytössä yhteensä yli 5 500 ajoneuvoa, joilla ajetaan noin 100 miljoonaa kilometriä vuodessa. Mopoja postinjakelussa on noin 100 kappaletta.

 Lisätietoja tiedotusvälineille:
 Kehityspäällikkö Sampo Korkia-aho, puh. 040 5555 890,
sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com