Itella Logistiikka Rautakeskon kansainväliseksi logistiikkakumppaniksi

04.11.2008

Rautakesko on valinnut Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan kansainväliseksi logistiikkakumppanikseen. Sopimus sisältää rautakauppatuotteiden varastoinnin, terminaalitoiminnot ja myymäläjakelut.

Itella Logistiikka on hoitanut Rautakeskon Suomen varastointipalvelut vuodesta 2002 alkaen. Solmittu yhteistyösopimus laajentaa toiminnan ensin Norjaan sekä Ruotsiin ja sen jälkeen muihin Rautakeskon toimintamaihin Baltiassa ja Venäjällä.

Rautakeskon nykyiset varastotoiminnot Norjan Langhusissa siirretään Itellalle. Samalla 20 henkilöä siirtyy Itella Logistiikan palvelukseen. Ruotsissa K-raudan varastotoiminnot siirretään Itellan Boråsin palveluvaraston uuteen laajennusosaan, joka valmistuu ensi vuoden alussa.

- Kansainvälisen logistiikkaverkoston rakentaminen on osa Rautakeskon strategista kehitystyötä kansainvälisten yhteisten toimintojen edistämiseksi. Koko toiminta-alueen kattava tehokas toimitusketju tukee erityisesti Rautakeskon omien merkkituotteiden ja kauko-idän tuonnin kasvutavoitteiden saavuttamista. Itella on toiminut Rautakeskon varastointi- ja terminaalitoimintojen logistiikkapartnerina Suomessa vuoden 2002 alusta lähtien. Yhteistyön avulla Rautakeskolla on käytössään toimintojen jatkuvan parantamisen kannalta tärkeä toimitusketjun tietovirta. Kun Itella on lisäksi laajentanut palvelutarjontaansa koko Rautakeskon toiminta-alueelle, oli se meille luonteva valinta kansainväliseksi logistiikkapartneriksi, johtaja Sakari Malka Rautakeskosta toteaa.

- Itella Logistiikka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavista logistiikkapalveluiden tarjoajista. Pystymme tarjoamaan Rautakeskolle kustannustehokkaan logistiikan kokonaispalvelun, jossa kaikissa toimintamaissa ovat käytössä samat toimintamallit ja tietojärjestelmät, kertoo Itella Logistiikan johtaja Pekka Laitio.

Lisätietoja:
Itella Logistiikka, johtaja Pekka Laitio, puh. 040 547 9594
Rautakesko Oy, johtaja Sakari Malka, puh. 050 432 7341

Rauta- ja sisustuskauppaa harjoittavan Rautakeskon (www.rautakesko.com) vähittäiskauppaketjut ovat K-rauta, Rautia, Byggmakker ja Senukai. Rautakesko johtaa ketjujaan, yhdistää niiden ostovoiman, järjestää tehokkaan logistiikan, hankkii kauppapaikat ja takaa kaupoille vahvan markkinointi- ja kehitystuen. Rautakesko toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palveluita rahtiin ja huolintaan, kuljetuksiin ja jakeluihin, varastointiin sekä sopimuslogistiikan kokonaisratkaisuihin. Itella Logistiikan liikevaihto ylittää vuonna 2008 700 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 10 350 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä).
www.itella.fi/logistiikka