Itella Logistiikka rakentaa Lahden seudulle 60 000 neliötä uutta varastotilaa

30.10.2008

Itella keskittää Orimattilan Pennalaan sisustus- ja muotilogistiikan palveluvarasto-toiminnot sekä Lahden seudun pakettien lajittelun. Pennalaan rakennetaan uusi lähes 60 000 m2 logistiikkakiinteistö. Laajennuksen jälkeen Itellan varastotila Pennalassa nousee liki 90 000 neliömetriin. Ensimmäinen osa varastosta, noin 20 000 m2, valmistuu vuoden 2009 loppuun mennessä. Koko hankkeen arvioitu valmistuminen on kesällä 2010.

Uusi kiinteistö nousee Itella-konserniin kuuluvan SHW Logistiikka Oy:n nykyisten tilojen viereen Pennalaan. 

– Kyseessä on merkittävä panostus Lahden talousalueelle, jossa on kysyntää logistiikan palveluille ja erinomaiset yhteydet eri puolille Suomea. Tarjoamme jatkossa sekä sisustus- että muotilogistiikan palveluita saman katon alta, mikä mahdollistaa entistä tehokkaamman toiminnan. Pystymme myös vastaamaan paremmin asiakkaiden logistisiin tarpeisiin, Itella Logistiikka Suomen maajohtaja Jarmo Halonen kertoo.

Myös Itellan pakettilajitteluterminaali Lahden Holmasta siirretään Pennalaan. 
– Kehitämme pakettiliiketoimintaa jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Siirto Pennalaan ison logistiikkakeskuksen yhteyteen mahdollistaa mm. entistä tehokkaammat jakelut kuluttajille ja yritysasiakkaillemme Lahden talousalueella. Uudistamme samalla pakettilajittelukoneita, mikä myös tuottaa entistä parempaa palvelua asiakkaillemme, Halonen sanoo.

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Maajohtaja Jarmo Halonen, Itella Logistiikka, puh. 040 900 6466
Viestinnän yhteystiedot:
Tiedottaja Pia Bilund, Itella Logistiikka, puh 020 451 3261
sähköpostiosoiteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@itella.com

Itellaan liittyvää kuvamateriaalia on saatavissa konsernin nettisivujen Media-osiosta (Kuvapalvelu ja logot): www.itella.com/group/media

Itella Logistiikka toimii palvelulogistiikan ratkaisujen tarjoajana Pohjois-Euroopassa ja partnereiden kautta globaalisti. Sen palvelut kattavat rahdin ja huolinnan, sopimuslogistiikan, paketti- ja muut kuljetuspalvelut, konsultoinnin ja logistiikan it-ratkaisut. Itella Logistiikka on osa Itella-konsernia.  Vuonna 2007 Itella Logistiikan liikevaihto oli 620 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 10 000 henkilöä kahdeksassa maassa. Lisätietoja: www.itella.fi/logistiikka