Itella Logistiikka ostaa kansainvälisiin kuljetuksiin erikoistuneen Kauko Groupin

05.02.2008

Itella Logistiikka ostaa kansainvälisiin kuljetuksiin erikoistuneen Kauko Groupin. Yritysosto vahvistaa Itella Logistiikan asemaa yhtenä Pohjois-Euroopan johtavana palvelulogistiikan tarjoajana.

- Kauko Group tuo Itella Logistiikkaan kansainvälistä maantie-, meri- ja lentorahdin osaamista, joka täydentää erinomaisesti palvelukokonaisuuttamme. Kauko Groupin myötä meillä on entistä parempi mahdollisuus toteuttaa asiakkaillemme globaaleja kuljetusratkaisuja, toteaa Itella Logistiikan johtaja Vesa Vertanen.

Myyjinä kaupassa ovat Juuranto-yhtiöihin kuuluva UB Kaukohuolinta Invest Oy, Kauko Groupin toimiva johto sekä Ilmo Koskisen Spedex Oy. - Olemme iloisia että yhtiö päätyy suomalaiselle Itellalle, jolla on kansainvälisenä logistiikan toimijana hyvät mahdollisuudet kehittää yhtiötä edelleen, sanoo Kauko Groupin hallituksen jäsen Helena Juuranto-Perttunen.

Kauko Groupilla on 110 työntekijää. Tuusulassa sijaitsevan pääkonttorin lisäksi toimipisteitä on Turussa, Tampereella, Lahdessa, Tallinnassa, Riikassa sekä edustusto Moskovassa. Kauko Group -konsernin liikevaihto vuonna 2007 oli noin 56 miljoonaa euroa.

Kaupan yhteydessä Itella Logistiikan Suomen uudeksi maajohtajaksi on nimitetty Kauko Groupin nykyinen toimitusjohtaja Jarmo Halonen.

- Merkittävänä tekijänä kaupan syntyyn on Kauko Groupin kokenut ja erittäin ammattitaitoinen henkilöstö. Kauko Groupin johto siirtyy kokonaisuudessaan osaksi Itella Logistiikan Suomen johtoa, toteaa Vertanen.

- Tavoitteeni on tuoda kansainvälinen maantie-, meri- ja lentorahdin osaamisemme osaksi Itella Logistiikan Suomen palvelukokonaisuutta ja lisätä näin Itella Logistiikan edellytyksiä olla johtava palvelulogistiikan toimija Pohjois-Euroopassa. Itella Logistiikka toimii jo 8 maassa ja globaalisti kumppaniverkoston kautta, Jarmo Halonen kertoo.

Yrityskaupan yhteydessä Itella Logistiikka on myös sopinut Kauko Groupin ruotsalaisen osakkuusyhtiö Hansar Logistics Ab:n koko osakekannan ostosta. Hansar Logisticsin päätoimipaikka on Boråsissa. Sen palveluksessa on 35 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2007 oli noin 15 miljoonaa euroa.

Kauppa vahvistetaan kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen.

Lisätietoja:
Johtaja Vesa Vertanen, Itella Logistiikka, puh. +358 40 846 2753                                          
Toimitusjohtaja Jarmo Halonen, Kauko Group Oy, puh +358 40 900 6466
Viestinnän yhteystiedot: Viestintäpäällikkö Johanna Kotila, Itella Logistiikka, puh +358 50 436 4437

 

Itella-konserniin kuuluva Itella Logistiikka toimii palvelulogistiikan toimijana Pohjois-Euroopassa ja partnereiden kautta globaalisti. Sen palvelut kattavat kuljetuspalvelut, huolinnan, sopimuslogistiikan ja älykkäät it-pohjaiset logistiikkaratkaisut, jotka ovat suoraan integroitavissa asiakkaiden tietojärjestelmiin.  Itella Logistiikan liikevaihto on noin 620 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 3 600 henkilöä kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä).