Itella ja Norjan Posti yhdistävät informaatiologistiikan palvelunsa Norjassa

18.02.2008

Norjan Posti ja Itella perustavat yhteisyrityksen Norjaan. Järjestelyn jälkeen Itella omistaa 51 prosenttia ja Norjan Posti 49 prosenttia Itella Information AS:sta. Itella Informationin Norjan toiminnot ja Norjan Postin informaatiologistiikan palvelut yhdistetään yhteisyritykseen. Yhtiön liikevaihto tulee olemaan noin 25 miljoonaa euroa. Sopimus on ehdollinen ja vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Yhteisyrityksen tavoitteena on tulla Norjan johtavaksi informaatiologistiikan toimijaksi.  Itella Information tarjoaa palveluja yritysasiakkaan tietovirtojen käsittelyyn, hallintaan ja jakeluun.

- Yhteisyrityksen perustaminen on osa Norjan Postin strategiaa. Yhdistämällä Norjan Postin ja Itellan informaatiologistiikan osaaminen ja vahvuudet varmistamme asemamme johtavana alan toimijana Norjassa, sanoo johtaja Lars Tendal Norjan Postista.  

Yhteisyritykseen siirtyy Norjan Postin informaatiologistiikannykyinen liiketoiminta kokonaisuudessaan.

- Norjan yhteisyritys on seuraava askel Itella Informationin Pohjois-Euroopan laajentumissuunnitelmassa. Tammikuussa ostimme puolalaisen BusinessPoint S.A:n liiketoiminnan. Uskon, että yhteisillä ratkaisuilla pystymme tarjoamaan lyömättömän palveluvalikoiman norjalaisille asiakkaillemme, toteaa johtaja Heikki Länsisyrjä Itellasta.

Lisätietoja:
Heikki Länsisyrjä, johtaja, Itella-konserni, puh. 050 558 7801.
Lars Tendal, johtaja, Posten Norge puh. +47 911 65 831.
Satu Linkola, viestinnän yhteyshenkilö, puh. 0400 967 836.