Itella Information liittyi eurooppalaiseen sähköisen laskutuksen verkostoon

16.04.2008

Itella Information on hyväksytty EXPP Summitin jäseneksi. EXPP Summit on yhteistyöjärjestö, joka jakaa tietoa verkkolaskutukseen ja maksujen hallintaan liittyvistä prosesseista. Järjestön jäsenet ja sen toimintaan osallistuvat yritykset ovat johtavia eurooppalaisia verkkolaskutuksen palveluntarjoajia.  Itella on yksi seitsemästä jäsenyrityksestä. Suomesta mukana on myös TietoEnator. Järjestön tavoitteena on auttaa yrityksiä löytämään parhaat verkkolaskutusratkaisut ja näin saavuttaa kustannussäästöjä.

- Itella Information toimii verkkolaskuoperaattorina jo yhdeksässä Euroopan maassa. Osallistuminen EXPP Summitin kaltaisiin järjestöihin ja yhteenliittymiin on Itella Informationille tärkeää. Näin voimme saada tietoa verkkolaskutuksesta Euroopassa ja myös jakaa omia kokemuksiamme muille. Itella vie parhaillaan yritysten välistä verkkolaskuratkaisua Norjaan ja Viroon, kertoo johtaja Heikki Länsisyrjä, joka vastaa Itellan informaatiologistiikan toiminnoista.

Kansainvälistyvässä ympäristössä EXPP Summitin tarjoama tieto ylikansallisista ratkaisuista, malleista ja järjestelmistä verkkolaskutuksen alueella koetaan tärkeäksi.

- Itella Informationin verkkolaskuportaali arved.ee on sähköistänyt jo 12 prosenttia Viron kuluttajalaskuista. Suomessa kuluttajien laskuista vain noin pari prosenttia on verkkolaskuja. Uskon, että eri maiden kokemusten jakamisesta on hyötyä kaikille osapuolille, Heikki Länsisyrjä jatkaa.

Lisätietoja:
Heikki Länsisyrjä, johtaja, Itella Information liiketoimintaryhmä, puh. 050 558 7801.
Satu Linkola, viestinnän yhdyshenkilö, puh. 0400 967 836.

Itella Information on kumppani asiakkaan tietovirtojen käsittelyyn, hallintaan ja jakeluun. Tarjoamme joustavimmat ja tehokkaimmat palvelut organisaatioiden laskutuksen prosesseihin, toimitusketjun integrointiin ja dokumenttien käsittelyn automatisointiin. Suosimme uusinta teknologiaa ja parhaita käytäntöjä asiakkaan arvoa kasvattaen. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa 1 600 ammattilaisen voimin. Liikevaihtomme vuonna 2007 oli 201 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.
www.itella.fi/informaatiologistiikka