Itella Information laajenee liiketoimintakaupalla Puolaan

16.01.2008

Itella-konsernin toiminta laajenee Puolaan. Itella Information on sopinut puolalaisen tulostukseen ja dokumenttien hallintaan erikoistuneen BusinessPoint S.A:n liiketoiminnan ostamisesta. Kauppa on ehdollinen edellyttäen mm. Puolan kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Myyjänä on yrityksen toimiva johto, joka jatkaa Itellan palveluksessa. BusinessPoint on toimialansa suurimpia yrityksiä Puolassa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 15 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskentelee noin sata vakinaista työntekijää.

- Itella Information on jo pitkään tutkinut mahdollisuutta laajentua Puolan markkinoille. Tulostukseen ja dokumenttien hallintaan liittyvien toimintojen ulkoistus on Puolassa vasta alussa. Laajeneminen uusille, kasvaville markkinoille Puolassa on luonnollinen kasvusuunta Itella Informationille, toteaa liiketoimintaryhmää johtava Heikki Länsisyrjä.

- Kaupan johdosta voimme kehittää yhä innovatiivisempia palveluita Puolan markkinoille. Itella on kokenut informaatiologistiikan toimija. Voimme hyödyntää tätä kokemusta ja kehittää uusia palveluja, erityisesti sähköisessä laskutuksessa ja asioinnissa, kertoo Jacek Zaremba, BusinessPoint S.A:n toimitusjohtaja.

Itella-konserniin kuuluvalla Itella Informationilla on yhtiöt Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Baltian maissa. Liikevaihto vuonna 2006 oli 200 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 1 600. Yritys on erikoistunut organisaatioiden laskutuksen prosesseihin, tilaus-toimitusketjun hallintaan ja dokumenttien käsittelyn automatisointiin.

Suomen, Skandinavian maiden, Baltian maiden ja Saksan lisäksi Itella-konsernilla on toimintaa Venäjällä, missä viime vuonna avattiin Moskovassa logistiikkakeskus. Puolasta tulee näin kymmenes maa, jossa Itella toimii.

 

Lisätietoja:

Itella Information -liiketoimintaryhmän vetäjä, Heikki Länsisyrjä, puh. 050 558 7801.
Toimitusjohtaja, Jacek Zaremba, BusinessPoint S.A. tel, +48 502 777 401.