Itella aloittaa pakettiautomaattikokeilun myös Virossa

10.03.2008

Itella tähtää Viron kuluttajapakettimarkkinoille

Itella testaa ensimmäisenä Virossa pakettiautomaattia, joka tarjoaa uudenlaisen tavan kuluttajille noutaa paketteja. Kolmen kuukauden pituinen pilotti käynnistyy yhteistyössä Hobby Hallin kanssa 10.3. Tallinnan Rimi kauppakeskuksessa.

"Itella Logistiikka toimii kahdeksassa maassa. Tähän asti Itellan pakettien kuluttajajakelun Suomen ulkopuolella on pääsääntöisesti toteuttanut kohdemaan kansallinen posti. Nyt aloitettava pakettiautomaattikokeilu on ensi askel sille, että Itella toimittaa tulevaisuudessa paketit kuluttajille omalla verkostollaan myös muualla kuin Suomessa. Testaamme pakettiautomaattikonseptin toimivuutta Virossa samalla tavoin kuin viikko sitten julkistetussa Helsingin Itäkeskuksen pilotissa, jonka vastaanotto on ollut erittäin myönteinen”, kertoo Itellan Express- ja pakettiliiketoiminnan johtaja Aku Happo.

Samanaikaisesti Itella aloittaa Virossa pakettien jakelun myös R-kioskien kautta, kuukauden kuluessa yhteistyö aloitetaan kolmessa Tallinnan sisäkioskissa.  

 

Lisätietoja:

Johtaja Aku Happo, Itella Logistiikka, puh. +358-40 5627065

 

Pakettiautomaatti (automated parcel terminal) tarjoaa mahdollisuuden noutaa paketti parhaiten sopivana ajankohtana esimerkiksi illalla. Automaatit sijaitsevat yleensä kuluttajien päivittäisten asiointireittien varrella kuten kauppakeskuksissa ja liikenteen solmukohdissa ja automaatilla asiointi hoituu jopa 30 sekunnissa.

Pakettiautomaatin toimintaa ohjaa keskitetty tietojärjestelmä. Tyypillisesti pakettiautomaatissa on noin 50-100 pakettilokeroa, joiden kokoa ja määrää voidaan joustavasti vaihdella. Asiakas saa tiedon saapuneesta paketista sähköisessä muodossa esimerkiksi tekstiviestitse. Paketin nouto tapahtuu tunnistautumalla automaattiin esimerkiksi sirukortin tai PIN-koodin avulla. Automaatin käyttöliittymä vastaa turvallisuudeltaan ja käytettävyydeltään pankkiautomaattia.