Ilottelevia postimerkkejä maailmanluokan suunnittelijalta

09.05.2008

Kevään juhlia tahdittavat Postin uudet herkullisen värikkäät Juhlitaan! -postimerkit ja -kortit. Hauskat ja modernit merkit ja kortit on suunnitellut Amsterdamissa asuva, kansainvälisessä muoti-, design- ja mainosmaailmassa töitä tekevä graafinen suunnittelija Kustaa Saksi.

Nuoren menestyjän taiteilemissa postimerkeissä ja korteissa liikutaan rajoja rikkovassa mielikuvitusmaailmassa, jossa kala lentää, kitarat leijuvat ja korkokengät kävelevät vapaasti polveilevassa värimaisemassa. Saksin suunnittelemia kortteja on saatavana myös sähköisinä mobiili- ja e-postikortteina. Juhlitaan! -postimerkit ja -kortit ovat myynnissä 9. toukokuuta alkaen.

– Kun kuulin, että merkkien teemana ovat juhlat, innostuin heti. Monessa suomalaisessa juhlassa tärkeässä osassa on kakku. Nämä postimerkit ovat kuin iso kakku, josta leikataan pieniä viipaleita juhliin osallistuville. Kuten kakkupala, myös postimerkki toimii ihan sellaisenaan, kokonaisuudesta irrotettunakin, Saksi kertoo.

Nyt postimerkit ja kortit tehnyt Kustaa Saksi on suunnitellut muun muassa mainoksia ja printtejä monille arvostetuille maailmanmerkeille, kuten Diesel, Lacoste, Levi’s, Issey Miyake, Mercedes Benz, musiikkikanava MTV ja Samsung. Lisäksi Saksi on tehnyt kuvituksia mm. The New York Timesille ja The Guardianille.

Kustaa Saksin pehmeään muotokieleen ja huumaavaan värimaailmaan voi tutustua myös taidenäyttelyssä Helsingin Pääpostitalon Missio-salissa (Mannerheiminaukio 1 A) 9.–23. toukokuuta. Näyttelyssä on esillä Kustaa Saksin valikoituja printtejä. Näyttely on avoinna ma-pe klo 8–19, la klo 10–17 ja su klo 12–17. 

Korttien ohella Posti tarjoaa myös muita vaihtoehtoja muistamiseen, jos ei itse pääse osallistumaan juhliin. Onnittelut voi esimerkiksi lähettää juhlavasti korusähkeellä tai kätevästi kotipaketilla, jossa lahja viedään suoraan vastaanottajan kotiovelle sovittuna ajankohtana.

Kuvia Juhlitaan!-postimerkeistä on saatavana Itellan kuva-arkistosta
www.itella.com/group/media > Kuva-arkisto > Postimerkit.

Lisätietoja Kustaa Saksista ja hänen töistään löytyy osoitteesta www.kustaasaksi.com.

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Kuluttajapalvelut, johtaja Petri Aaltonen, puh. 020 451 4676
Postimerkkikeskus, johtaja Markku Penttinen, puh. 020 451 5519
sähköposti: etunimi.sukunimi@posti.fi