Henki-Sampo ja Kaleva ulkoistivat arkistonsa Itella Informationille

13.02.2008

Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva ovat ulkoistaneet arkistonsa Itella Informationille. Itella hoitaa vakuutusasiakirjojen arkistoinnin, säilytyksen ja ylläpidon sekä tekee tarvittaessa aineistohakuja. 

- Arkistointi ei ole vakuutusyhtiöiden ydinprosessia, joten oli luonnollista antaa tehtävä arkistoinnin ammattilaisten hoidettavaksi, perustelee Kalevan toimitusjohtaja Matti Rantanen vakuutusyhtiöiden ulkoistusratkaisua.

Siirrettäviä aineistoja kertyy noin 5,5 hyllykilometriä. Aineistot siirretään Itella Informationin arkistoon Seinäjoelle. Seinäjoen arkisto on yksi Suomen suurimmista, noin 20 hyllykilometriä.

- Itella välittää 2 miljardia dokumenttia vuodessa Pohjoismaissa.  Palveluihin on aina liitetty myös arkistointimahdollisuus, sähköisesti, paperilla tai mikrofilmillä, kertoo Itella Informationin digitointipalveluista Suomessa vastaava johtaja Satu Harkki.

Osa vakuutusyhtiöiden Itellalle siirtyvästä arkistosta on nk. ikuisesti säilytettävää, osa säilytetään lakisääteisen ajan ja tuhotaan sen jälkeen. Osa Henki-Sammon arkistomateriaalista taas skannataan Itellassa sähköiseen muotoon ja siirretään eArkistoon selailtavaksi ja käytettäväksi Henki-Sammon vakuutusprosessissa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Matti Rantanen, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva, puh. 010 516 7400.

Johtaja, Digitising Solutions, Satu Harkki, Itella Information Oy, puh.   050 386 6206.

 

 

Henki-Sampo on Suomen vakavaraisimpia ja arvostetuimpia henkivakuutusyhtiöitä ja osa Sampo-konsernia yhdessä If Vahinkovakuutusyhtiön kanssa. Henki-Sammon juuret ulottuvat Keskinäisen Vakuutusyhtiö Kalevan kanssa yhteisen historian kautta 133 vuoden taakse. Kehitämme innovatiivisia ratkaisuja, jotta jokainen suomalainen voisi elää haluamallaan tavalla – myös työelämän jälkeen. Tarjoamme koko elämän kattavia säästö- ja sijoitusratkaisuja sekä turvaamme henkilöriskit parhaalla mahdollisella tavalla. Henki-Sammolla on liiketoimintaa Suomen lisäksi Baltiassa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomessa työskentelee tällä hetkellä noin 300 alan ammattilaista.

 

Itella Information on kumppani asiakkaan tietovirtojen käsittelyyn, hallintaan ja jakeluun. Olemme erikoistuneet organisaatioiden laskutuksen prosesseihin, tilaus-toimitusketjun hallintaan ja dokumenttien käsittelyn automatisointiin. Tarjoamme joustavimmat ja tehokkaimmat palvelut hyödyntäen uusinta teknologiaa ja parhaita käytäntöjä helposti, nopeasti ja asiakkaan arvoa kasvattaen. Toimimme kahdeksassa Pohjois-Euroopan maassa 1 600 ammattilaisen voimin ja liikevaihtomme vuonna 2006 oli 200 miljoonaa euroa. Suomessa toimivan Itella Information Oy:n liikevaihto vuonna 2006 oli 91 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 650. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.