Cramon laskut kulkevat Itella Informationin kautta kansainvälisesti

04.11.2008

Itella Information ja kone- ja laitevuokrausyritys Cramo ovat sopineet Cramo-konsernin lähtevien ja saapuvien laskujen käsittelystä. Itella huolehtii kokonaisvaltaisesti Cramon myynti- ja ostolaskujen käsittelystä jopa kymmenessä maassa. Yhteistyö alkaa ensin Pohjoismaista, mutta sitä on tarkoitus laajentaa myöhemmin Cramon Keski- ja Itä-Euroopan maihin. Itellan avulla Cramo voi vastaanottaa omiin järjestelmiinsä sopivia sähköisiä laskuja. Itella tekee tarvittavat muunnokset verkkolaskuihin, niin että ne ovat käytettävissä Cramon ostolaskujen käsittelyjärjestelmässä. Paperiset laskut Itella skannaa sähköisiksi. Cramon myyntilaskut Itella toimittaa perille verkkolaskuna tai perinteisesti paperikirjeenä. Kansainväliselle yritykselle oli tärkeää löytää kumppani, joka kykenee huolehtimaan laskuvirroista paperilla ja sähköisesti eri maissa.

- Halusimme luotettavan toimijan, joka pystyy tuottamaan meille kilpailukykyiset ja modernit palvelut kaikkialla toiminta-alueellamme. On helppoa asioida yhden luukun periaatteella sen sijaan, että joka maassa olisi erilainen tapa hoitaa laskutusta. Samalla luomme yhteisen pohjan prosessien kokonaisvaltaiselle kehittämiselle konserninlaajuisesti, toteaa Cramo-konsernin talous- ja rahoitusjohtaja Martti Ala-Härkönen.

Cramolla on noin 300 toimipistettä Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä, Tsekin     tasavallassa, Slovakiassa ja Puolassa. Itella Information tarjoaa laskutuksen ja dokumenttien hallinnan palveluja 14 maassa. Tällä hetkellä Itella kasvaa erityisesti Venäjällä ja Keski-Euroopassa.

- Itella Informationin tehtävänä on tukea asiakasyrityksiä näiden siirtyessä paperista kohti sähköisiä prosesseja. Eri maissa on vaihteleva käytäntö ja valmius siirtyä esimerkiksi sähköiseen laskutukseen. Meillä on sopivat työkalut ja palvelut kunkin asiakkaan ja markkinan tarpeisiin, kertoo Itella Informationin johtaja Miikka Savolainen.


Lisätietoja:

Talous- ja rahoitusjohtaja Martti Ala-Härkönen, Cramo Oyj, puh. 040 737 6633
Johtaja Miikka Savolainen, Itella Information Oy, puh. 040 753 6484
Itellan viestinnän yhteyshenkilö, Satu Linkola, puh. 0400 967 836


Cramo Oyj on palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa ja myy siirtokelpoisia tiloja. Kone- ja laitevuokraus koostuu rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta sekä vuokraukseen liittyvistä palveluista. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 11 maassa noin 300 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 700. Vuoden 2007 liikevaihto oli yhteensä 496 miljoonaa euroa. Cramon osake on listattu OMX Pohjoismainen Pörssi Helsingissä. Lisätietoja: www.cramo.com.

Itella Information on johtava talouden tietovirtojen tehostaja ja sähköisen laskutuksen edelläkävijä Euroopassa. Palvelut sisältävät ratkaisut saapuvien laskujen tehokkaaseen käsittelyyn organisaation sisällä ja laskujen lähettämiseen kustannustehokkaasti sähköisesti tai paperilla. Itella Information toimii yli kymmenessä Euroopan maassa noin 2 000 ammattilaisen voimin. Liikevaihto vuonna 2007 oli 201 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin. Lisätietoja www.itella.fi/informaatiologistiikka