Basware ja Itella edistävät yhdessä verkkolaskutusta Suomessa

21.10.2008

Yhteistyön tavoitteena saada mahdollisimman monta yritystä verkkolaskutuksen piiriin.

Ohjelmistotoimittaja Basware ja tietovirtojen hallintaan erikoistunut Itella Information ovat sopineet yhteistyömallista, jonka avulla ne pyrkivät löytämään yrityksiä, joilla on kyky vastaanottaa tai lähettää verkkolaskuja, mutta jotka eivät ole vielä tietoisia toistensa verkkolaskutusmahdollisuudesta. Yhteistyö helpottaa erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten siirtymistä verkkolaskutukseen.

Verkkolaskutuksen markkinajohtajilla Baswarella ja Itellalla on asiakkainaan sekä verkkolaskujen lähettäjiä että vastaanottajia. Vertailemalla lähettäjiä ja vastaanottajia Basware ja Itella uskovat löytävänsä vielä useita uusia lähettäjä-vastaanottaja -pareja. Sekä Basware että Itella ovat aiemmin tehneet samaa työtä itsenäisesti, mutta yhteistyö lisää mahdollisten parien löytämistä huomattavasti. Toiminta aloitetaan Suomesta ja sitä on tarkoitus laajentaa jatkossa muihin Pohjoismaihin.

- Valtaosa asiakkaistamme voi jo nyt vastaanottaa verkkolaskuja. Verkkolaskuja lähettävien yritysten löytäminen voi kuitenkin viedä suhteettoman paljon aikaa. Uskomme, että yhteistyö Itellan kanssa lähettäjä–vastaanottaja -parien löytämiseksi nopeuttaa verkkolaskutuksen yleistymistä. Verkkolaskutus on paitsi taloudellinen, myös ekologinen tapa käsitellä osto- ja myyntilaskuja”, johtaja Timo Aarvala Baswarelta sanoo.

Baswaresta todetaan, että vuoden 2008 aikana toimittajakontakteja on ollut n. 9 000. Kokonaan uusia aktivoituneita verkkolaskujen lähettäjiä on tullut n. 1 000 kpl. Nämä lähettivät n. 10 000 verkkolaskua kuukaudessa ensimmäisten kuukausien aikana. Sähköisten laskujen määrä kasvaa kuukausittain johtuen paperilaskun korvaamisesta sähköisellä yhä useammalle asiakkaalle.

Itellan mukaan paperikirjeen ympäristökuormitus on noin 20-kertainen sähköiseen verrattuna. Valtaosa kuormituksesta syntyy paperin ja kirjekuorien käytöstä ja fyysisestä jakelusta. Basware on tutkinut, että verkkolaskujen käsittelykulut ovat jopa 80 prosenttia pienemmät verrattuna paperisten laskujen skannaus- ja käsittelykustannuksiin.

- Aktivointi on kiihdyttänyt sähköisten laskujen volyymit jopa 40 prosentin kasvuun alkuvuoteen verrattuna. Uskon saman tahdin jatkuvan vielä viimeisellä vuosineljänneksellä. Aktivoinnin tavoitteena on vaikuttaa erityisesti niihin Itellan printtiasiakkaisiin, joilla on valmius siirtyä sähköiseen laskutukseen”, Heikki Pulli Itellasta kertoo.

 

Lisätietoja:
Timo Aarvala, Vice President, Basware Einvoices, Puh. 040 5965 973
Heikki Pulli, verkkolaskupalveluista vastaava johtaja, Itella Information, Puh. 050 386 6233

 

Basware lyhyesti

Basware on hankinnasta maksuun -ratkaisujen sekä taloushallinnon ohjelmistojen johtava toimittaja. Yli 650 000 käyttäjää yli 50 maassa käyttää Baswaren ohjelmistoja talousprosessiensa automatisoimiseen. Ohjelmistot tehostavat prosesseja sekä parantavat niiden läpinäkyvyyttä ja säännöstenmukaisuutta.

Baswaren liikevaihto vuonna 2007 oli 73 miljoonaa euroa. Vuoden 2008 tavoitteena on 15–25 prosentin liikevaihdon kasvu. Basware on perustettu vuonna 1985 ja sen osake noteerataan Helsingin Pörssissä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sillä on seitsemän tytäryhtiötä Euroopassa ja yksi Yhdysvalloissa. www.basware.fi   

 

Itella lyhyesti

Itella Information on kumppani yritysasiakkaan tietovirtojen käsittelyyn, hallintaan ja jakeluun. Tarjoamme joustavimmat ja tehokkaimmat palvelut organisaatioiden laskutuksen prosesseihin, toimitusketjun integrointiin ja dokumenttien käsittelyn automatisointiin. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa 1 700 ammattilaisen voimin. 2008 syksyllä aloitamme toiminnan myös Venäjällä, Slovakiassa, Unkarissa, Itävallassa ja Tsekeissä. Liikevaihtomme vuonna 2007 oli 216 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.

www.itella.fi/informaatiologistiikka