Suoraveloitussopimukset Virossa kulkevat Itella Informationin kautta

03.09.2007

Itella Information on sopinut Viron suurimpien pankkien kanssa suoraveloitussopimuksesta eri pankkien välillä. Sopimuksen myötä Itella Information hoitaa pankkien välisen suorasopimusliikenteen, jolloin asiakkaan tarvitsee tehdä vain yksi suoraveloitussopimus haluamansa pankin kanssa. Suoraveloitus on Virossa erittäin suosittu maksutapa. Tähän asti asiakas on joutunut tekemään suoraveloitussopimuksen erikseen jokaisen pankin kanssa ja maksun saajan ja maksajan on pitänyt lisäksi käyttää samaa pankkia.   Nyt kaikki pankkien välinen suoraveloitusliikenne kulkee Itellan kautta.

  - Suoraveloitus on suosittu maksumuoto monissa Euroopan maissa. Itellan järjestelmän käyttöönotto kehittää Viron maksuliikennettä olennaisesti. Tavoitteena on tarjota asiakkaille, sekä kuluttajille että yrityksille, entistä joustavampia maksutapoja, sanoo toimitusjohtaja Mait Sooaru Itella Information AS:sta.

Itella Information on merkittävä sähköisen asioinnin kehittäjä Virossa. Suoraveloituspalvelujen lisäksi Itella kehittää myös Viron sähköistä laskutusta. Yli 60 prosenttia Viron sähköisistä kuluttajalaskuista kulkee Itellan arved.ee -portaalin kautta. Kaikista kuluttajalaskuista on sähköisiä Virossa noin kymmenen prosenttia, kun Suomessa vastaava luku on vain parisen prosenttia.

- Itella Information on informaatiologistiikan markkinajohtaja Baltian maissa. Toimimme Viron lisäksi myös Latviassa ja Liettuassa. Näiden maiden edistyksellisyys tietoyhteiskunnan eri alueilla on hyvä pohja, kun kehitämme innovatiivisia sähköisiä palveluja yritysten tiedonhallintaan, toteaa liiketoimintaryhmän johtaja Heikki Länsisyrjä.

 

Lisätietoja:

Heikki Länsisyrjä, liiketoimintaryhmän johtaja, Itella Information puh. 050 558 7801.

Mait Sooaru, toimitusjohtaja, Itella Information AS, puh.   +37 250 195 33.

Itella Information -liiketoimintaryhmä tarjoaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja digitalisoituvaan viestintään. Ratkaisut tehostavat yritysten ja yhteisöjen laskutuksen, palkkahallinnon, asiakasviestinnän sekä tiedonkeruun ja arkistoinnin prosesseja. Itella Information toimii kahdeksassa maassa. Työntekijöitä on 1 540, ja liikevaihto vuonna 2006 oli 200 miljoonaa euroa. Itella Information -liiketoimintaryhmä kuuluu Itella-konserniin.