Potilaskutsut perille eKirjeenä

06.03.2007

- Uusi palvelu mahdollistaa kartat ja lisäohjeet

Itella Informaatiologistiikka ja Medici Data ovat kehittäneet yhteistyössä sairaaloille ja sairaanhoitopiireille potilaskutsujen lähetysliittymän. MD-OBERON potilasjärjestelmässä tuotettavat potilaskutsut voidaan lähettääItellan PDF eKirjeenä. Potilaskutsuissa voidaan itse kutsun lisäksi lähettää karttoja, ohjeita ja muita lisätietoja.

Sairaaloita, laboratorioita, röntgeneitä ja muita terveydenhuollon toimipaikkoja on paljon ja kaikkien karttojen ja ennakko-ohjeiden lähettäminenperinteisellä tavalla paperipostinaon työlästä. Uuden järjestelmän avulla potilaan tarvitsemat tiedot on helppo liittää kutsun mukaan suoraan potilastietojärjestelmästä ja lähettää potilaalle ilman erillistä papereiden käsittelyn työvaihetta.

”Yhdessä Itellan kanssa luotu potilaskutsujen lähettämispalvelu täydentääMedici Datan MD-potilasjärjestelmäydintä, jonka olemme kehittäneet sairaaloiden toiminnanohjauksen ja elektronisen potilaskertomuksen tarpeita varten. Myös muut potilasjärjestelmiämme käyttävät sairaanhoitopiirit voivat ottaa järjestelmän käyttöön”, kertoo tuotevastaava Kari Kouva Medici Datasta.

Ensi vaiheessa uusia potilaskutsuja saavat Oulun yliopistolliseen sairaalaan kutsutut potilaat.

”Oulun yliopistollisella sairaalalla on potilaskutsujen lähettämisestä eKirjeenä pitkä kokemus. Käyttäjät ovat jo tottuneet kutsukirjeen lähettämiseen eKirjeenä. PDF eKirje on merkittävä uusi ominaisuus MD-potilastietojärjestelmässämme tulevia käyttöönottoja ajatellen. Muita vaihtoehtoja kutsukirjeen lähettämiseen emme edes ajatelleet”, kertoo suunnittelija Marko Arvola Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Uudesta järjestelmästä hyötyvät sekä lähettäjä että vastaanottaja. Uudistunut materiaali auttaa potilasta löytämään paikalle, väärinymmärrykset vähenevät ja asiointi helpottuu. Parantunut palvelu ohjaa potilaat oikeisiin osoitteisiin.

Itellan eKirjepalvelun avulla yritykset lähettävät suuria määriä kirjeitä, esim. laskuja, asiakastiedotteita tai palkkalaskelmia sähköisessä muodossa Itellaan. Itella tulostaa ja kuorittaa aineiston ja lähettää sen normaalisti postitse vastaanottajalle paperilla tai sähköisesti vastaanottajan mieltymysten mukaan.

”Itella tulostaa vuodessa yli 80 miljoonaa eKirjettä.   eKirjekonsepti on ollut käytössä jo pitkään. Uudessa PDF eKirjeessä yritysasiakas voi itse muotoilla kirjeen ulkoasun ja lähettää myös taulukoita ja kuvia, esimerkiksi karttoja.  Potilaskutsut ovat mainio tapa hyödyntää uusia mahdollisuuksia”, sanoo Business Manager Marketta Viljasaari Itella Information Logistics Oy:stä.

Lisätietoja:
Business Manager Marketta Viljasaari, Itella Information Logistics Oy, puh. 040 864 3015.
Tuotevastaava Kari Kouva, Medici Data Oy, puh. 0207 644 200.