Postinjakajat aloittavat joulupostimerkkien myynnin

19.11.2007

Joulutervehdysten lähettäminen on tänäkin vuonna helppoa. Postimerkkejä on saatavilla monista paikoista ja lähettäminen sujuu tutun punaisen kuoren avulla.

Maanantaista 19.11. alkaen kaikki postinjakajat myyvät jakelureiteillään kotimaan joulutervehdyksiin tarkoitettuja 0,55 euron joulupostimerkkejä arkkeina. Yhdessä arkissa on 20 merkkiä ja sen hinta on 11 euroa. Ostosten sujuvuuden kannalta kannattaa varata tasaraha. Lisäksi merkkejä saa yhteensä yli 4 000 pisteestä. Merkkejä saa muun muassa posteista, kioskeista, kirjakaupoista, päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista.

Postinjakajien merkkimyynti jatkuu perjantaihin 14.12. asti, mikä on myös viimeinen kotimaan 0,55 euron postimerkillä lähetettävien joulutervehdysten postituspäivä.

Postinjakajat ovat jo useana vuonna myyneet joulun alla jakelureiteillään joulupostimerkkejä. Haja-asutusalueilla postinjakajilla on postimerkkiarkkeja mukanaan ja myynnissä ympäri vuoden. Postinjakajan voi pysäyttää hänen jakelureitillään, ja merkkiarkkikaupat tehdään heti.

Joulupostimerkkejä voi tilata myös Postin internet-sivuilta www.posti.fi. Internet-tilaukset tulee tehdä viimeistään keskiviikkona 5.12., jotta ne ehditään toimittaa ajoissa joulupostituksia varten.

Joulutervehdysten punainen postituskuori helpottaa kotimaan 0,55 euron joulutervehdysten lähettämistä, sillä kortit voi kirjoittaa ja jättää postiin ajoissa vaikka jo marraskuussa. Kortit jaetaan vastaanottajille sopivasti ennen joulua, alkaen viikolla 50. Kuori on jätettävä postiin tai kirjelaatikkoon viimeistään 14.12. Joulun punainen postituskuori jaetaan jokaiseen kotitalouteen marraskuun aikana. Kuoria on myös saatavilla posteista viikosta 48 alkaen.

Lisätietoa joulupostin tärkeistä päivämääristä ja hinnoista saa Postin asiakaspalvelusta 0200 71000 (pvm/mpm) ja internetistä www.posti.fi/joulu.

Tiedotusvälineille lisätietoja jakajien postimerkkimyynnistä antaa kehityspäällikkö Irina Kemppainen, puh. 020 451 7302. Punaisesta postituskuoresta lisätietoja antaa  tuotepäällikkö Mari Jäntti, puh. 020 451 7523. Viestinnän yhteyshenkilö tiedotusvälineille on viestintäpäällikkö Mika Heijari, puh. 020 451 3045.