Postiasioinnista entistä sujuvampaa

01.11.2007

Posti aloittaa myymälöidensä ja myyntipisteidensä uudistamisen. Asiakaspalvelutiloissa uusitaan kalustusta sekä parannetaan tuotevalikoiman esillepanoa. Tavoitteena on helpottaa asiointia sekä asiakkaalle sopivien palvelujen ja tuotteiden ostamista. Taustalla on asiakkailta tullut toive entistä sujuvammasta asioinnista.

Uudistustyöt ovat alkaneet nyt syksyllä ja ne jatkuvat seuraavat pari vuotta. Tänä aikana valtaosa Postin omista myymälöistä ja iso osa palveluyritysten yhteydessä toimivista Postin myyntipisteistä saa sisustukseen ja esillepanoon uuden ilmeen. Erilaisiin tarpeisiin tarkoitetut tuotteet ryhmitellään entistä selkeämpiin kokonaisuuksiin ja esimerkiksi pakkaustarvikkeet ovat entistä helpommin valittavissa.

Postilla on vajaat kaksisataa omaa myymälää ja noin tuhat palveluyrityksen yhteydessä toimivaa myyntipistettä. Yksi maan laajimmista palveluverkoista tarjoaa Postin palveluja ja tuotteita kuluttajille sekä pk-yrityksille. Postin koko myyntiverkostossa asioi päivittäin 110 000 asiakasta, yhteensä noin 30 miljoonaa vuodessa.

Valikoimaa on kehitetty viime aikoina, valikoima ja palvelu keskittyy postittamiseen, muistamiseen, lähettämiseen ja asiointiin. Valikoimiin ovat tulleet suositut Marimekko-kuosilliset paketit, musiikkiaiheiset lähettämiseen ja pakkaamiseen liittyvät tuotteet sekä Habbo-lataussetelit.

 

Lisätietoja:

myymäläverkostojohtaja Raija Taleva, puh. 020 45 21934.

Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäpäällikkö Mika Heijari, puh. 020 451 3045.