Oulun uudelle postikeskukselle tontti Takalaanilasta

20.06.2007

Itella Oyj on ostanut Oulun kaupungilta Takalaanilan kaupunginosasta 10 hehtaarin suuruisen tontin, jolle rakennetaan Oulun uusi postikeskus.

Takalaanilan tontti sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien lähellä. Suunnittelukierros uuden postikeskuksen rakentamisesta on käynnistymässä ja alustavan suunnitelman mukaan rakennus olisi valmis vuoden 2009 alussa.

Oulun postikeskus palvelee alueensa postinkuljetusten ja lajittelu-toiminnan keskuksena. Oulun investointi on osa Itellan laajempaa lajittelu- ja jakeluprosessien investointihanketta. Uusien lajittelukoneiden ja tietotekniikan lisäksi investoidaan kiinteistöihin, yksi kiinteistöhankkeista on Oulun uusi postikeskus. Oulun lisäksi uudet kirjelajittelukoneet sijoitetaan pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Kuopioon. Kaikkiaan Itella investoi lähivuosina noin 150 miljoonaa euroa postinkäsittelyyn.  

Oulun nykyinen postikeskus on rakennettu vaiheittain nykyiseen muotoonsa 1970-luvulta alkaen. Postikeskuksen toiminta on kasvanut moninkertaiseksi viimeisen kahden vuosikymmen aikana. Kasvaneista lähetysmääristä ja ahtaista tiloista johtuen sujuvien ja tehokkaiden lajittelu- ja lastaustoimintojen järjestäminen on haasteellista.   Postikeskuksessa käsitellään noin 600 000 lähetystä päivittäin. Oulun postikeskus on noin 400 itellalaisen työpaikka.

 

LISÄTIETOJA:
aluejohtaja Kai Korhonen, Itella Oyj, Tuotantopalvelut Pohjois-Suomi, kai.korhonen@posti.fi, puh. 020 451 6026
tiedottaja Satu Liimatta, Itella Oyj, Viestintä, satu.liimatta@itella.com, puh. 020 451 4242