Itella Logistiikalle uusi logistiikkakeskus Pietariin

09.05.2007

Idän markkinoille laajentuminen etenee suunnitellusti

Itella Logistiikan toiminnan laajentuminen Venäjällä etenee suunnitellusti. Nyt on allekirjoitettu sopimus Pietariin rakennettavasta uudesta logistiikkakeskuksesta. Tilojen on tarkoitus olla toimintavalmiina alkuvuodesta 2008. Hanke on jatkoa maalis-huhtikuun vaihteessa toimintansa aloittaneelle Moskovan logistiikkakeskukselle.

Itella Logistiikan käyttöön tulevan Pietarin kiinteistön pinta-ala on 10 000 neliömetriä. Toiminnan konsepti on hyvin samanlainen kuin Moskovassa. Logistiikkakeskus tarjoaa sopimuslogistisia palveluja, mm. sopimusviimeistelyä, kuten tuotteiden valmistelua ja lokalisointia Venäjän markkinoille, palveluvarasto- ja jakelutoimintoja sekä kuljetus- ja huolintapalveluja Venäjän kasvavilla markkinoilla. Paikallinen jakeluverkosto luodaan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Pietariin valmistuva keskus sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien päässä Utkina Zavodin alueella Länsi-Pietarissa uuden kehätien vieressä. Pietarin Logistiikkakeskuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota asiakkaiden toivomaan turvallisuuteen.

– Logistiikkakeskukseen rakennetaan myös raideyhteys, jolloin kuormien lastaukset ja purut voidaan hoitaa myös suoraan junasta. Rautatiet ovat Venäjällä merkittävä kuljetusmuoto ja tämä mahdollisuus tehostaa toimintaamme entisestään, Sopimuslogistiikasta vastaava johtaja Aki Ojanen Itella Logistiikasta kertoo.

Pietarin logistiikkakeskus avaa myös uusia mahdollisuuksia Itella Logistiikan Kotkan transitoterminaalin ja Moskovan logistiikkakeskuksen keskinäiselle synergialle. Osa tuotteista voidaan valmistella täysin myyntivalmiiksi Kotkassa, jonka jälkeen ne siirretään Moskovaan ja Pietariin odottamaan jakelua. Tuotteiden viimeistelyä voidaan tehdä myös Venäjällä.

Moskovan alue on Venäjän suurin kaupallisen toiminnan keskittymä, josta tulee 25 % maan logististen toimintojen liikevaihdosta. Alueena Pietari tulee heti Moskovan jälkeen. – Uskomme korkealuokkaisten varastotilojen kysynnän jatkuvan Länsi-Venäjällä kovana lähivuosina. Myös Itella Logistiikalla on tarkoitus hyödyntää tätä kysyntää ja lisätä sopimuslogistiikan kapasiteettia Moskovan ja Pietarin alueilla lähivuosina edelleen selvästi. Nykyiset vuokratilat korvataksemme etsimme jatkuvasti sopivia omia maa-alueita sekä Pietarista että Moskovasta, Ojanen sanoo.

Venäjän kasvavat markkinat kiinnostavat sekä suomalaisia että kansainvälisiä yrityksiä, mikä on näkynyt Venäjälle suuntautuvien logistiikkapalvelujen kysynnän voimakkaana kasvuna. Itella Logistiikan vahvuutena alalla on kehittyneet tietojärjestelmäratkaisut, jotka Itella Logistiikka on lokalisoinut paikallisiin olosuhteisiin ja venäjän kielelle.  Järjestelmän kehittämisestä on vastannut Suomen Postin tytäryhtiö Logia Software Oy.

LISÄTIETOJA:
johtaja Vesa Vertanen, Logistiikka, puh. 020 451 5073, vesa.vertanen@itella.com
johtaja Aki Ojanen, Sopimuslogistiikka, puh. 020 451 8683, aki.ojanen@itella.com

 

 

Viestinnän yhteyshenkilö:

tiedottaja Tuomo Antikainen, puh. 020 451 4754, tuomo.antikainen@posti.fi