Itella Logistics ostaa huonekalulogistiikkaan erikoistuneen SHW Logistiikan

29.05.2007

Suomen Posti -konserniin (1.6. alkaen Itella-konserni) kuuluva Itella Logistics Oy ostaa lahtelaisen SHW Logistiikka Oy:n. Yritys on Suomen johtava huonekalulogistiikan palveluntuottaja.

 Yrityskauppa laajentaa entisestään Itellan Sopimuslogistiikan palvelutarjontaa huonekalujen ja muiden sisustustuotteiden maahantuonnissa, palveluvarastoinnissa ja jakeluissa.

 Itella Logistiikalla on ollut Lahdessa vuodesta 2005 lähtien oma muotilogistiikan palveluita vaatetusteollisuudelle, maahantuojille ja vähittäiskaupalle tuottava yksikkö. Yrityskauppa luo Itellalle mahdollisuuden kehittää koko muoti- ja sisustuslogistiikan toimialaa Päijät-Hämeen alueella ja hakea synergiaa kuljetuksiin ja mm. kauppakeskuksiin tapahtuviin jakeluihin.

 SHW Logistiikka toimii logistisesti hyvien yhteyksien päässä Orimattilan Pennalassa. Kaupan myötä Itella Logistiikka saa uutta ja nykyaikaista palveluvarasto- ja terminaalitilaa kaikkiaan 15 500 neliömetriä.

 SHW Logistiikan palveluksessa on 80 työntekijää, ja he siirtyvät Itellan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Yrityskaupassa ei nähdä tarvetta henkilöstövähennyksille. SHW Logistiikan liikevaihto vuonna 2006 oli noin 8 miljoonaa euroa. Yritys jatkaa Itella Logistics Oy:n tytäryhtiönä ja yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Timo Salonen jatkaa tehtävässään.

 – Kauppa vahvistaa Itella Logistiikan asemaa Suomen johtavana sopimuslogististen palveluiden tuottajana. Se myös antaa Itella Logistiikalle mahdollisuuden selvittää huonekalujen vientilogistiikkaa esimerkiksi Venäjälle, Itella Logistics Oy:n toimitusjohtaja Aki Ojanen sanoo.
 
– SHW Logistiikan kasvu 2000-luvulla on ollut erittäin voimakasta ja kasvunäkymät tulevaisuudessakin ovat suotuisat. Kasvu ja sen mukanaan tuomat haasteet saivat meidät ymmärtämään, että tarvitsemme isomman organisaation tukea ja resursseja kehittämään toimintojamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Kotimaisena logistiikka-alan eturivin toimijana Itella Logistics Oy on oikea taho viemään yrityksemme kehitystä eteenpäin, SHW Logistiikan toimitusjohtaja Timo Salonen sanoo.

 LISÄTIETOJA:

 toimitusjohtaja Aki Ojanen, Itella Logistics Oy, puh. 020 451 8683, aki.ojanen@itella.com
 toimitusjohtaja Timo Salonen, SHW Logistiikka, puh. 0500 845 018

 Itella Logistiikka toimii palvelulogistiikan operaattorina Pohjois-Euroopassa ja partnereiden kautta globaalisti. Sen palvelut kattavat rahdin ja huolinnan, sopimuslogistiikan, paketti- ja muut kuljetuspalvelut, konsultoinnin ja logistiikan it-ratkaisut. Itella Logistiikka on osa Suomen Posti -konsernia (1.6.2007 alkaen Itella-konserni). Vuonna 2006 konsernin Logistiikka-liiketoimintaryhmän liikevaihto oli 530 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 3 000 henkilöä kahdeksassa maassa. Lisätietoja: www.itella.fi/logistiikka.

 SHW Logistiikka Oy on Suomen johtava huonekalulogistiikan palveluntuottaja. Sen palveluihin kuuluvat palveluvarastointi sekä terminaali ja kuljetuspalvelut. Yrityksen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 8 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 80 työntekijää.

 Sopimuslogistiikassa on kyse tietylle toimialalle tehtävistä logistisista asiakasratkaisuista, joissa hallitaan koko toimitusketjua. Sopimuslogistiikan ytimenä on palveluvarastointi siihen liittyvine viimeistelypalveluineen, mutta se kattaa myös maahantuonnin, sekä jakelu- ja tietojärjestelmät. Itella Logistiikan tietojärjestelmistä vastaa Suomen Postin tytäryhtiö Logia Software Oy. SHW Logistiikka on jo aiemmin ottanut käyttöön Itellan toiminnanohjausjärjestelmän.