Itella julkaisee kaksi uutta markkinoinnin verkkopalvelua

12.06.2007

Itella Asiakkuusmarkkinointi on julkaissut kaksi uutta verkkopalvelua viestintä- ja markkinointiammattilaisten käyttöön. Itella DMmessagella voidaan tuottaa, hallita ja lähettää asiakkaille yrityksen brändi-ilmeen mukaisia printtiviestejä, esimerkiksi kutsuja, tiedotteita, markkinointikirjeitä tai esitteitä. Viestit voivat olla personoituja. Itella DMdirect toimii samalla tavalla, mutta se hyödyntää sähköpostikanavaa.

Uudet palvelut nopeuttavat ja tehostavat viestintä- ja markkinointikampanjoiden toteuttamista. Esimerkiksi Itella DMmessagen avulla voidaan tuottaa yritysilmeen mukainen viesti jopa muutamassa minuutissa netin kautta. Se painetaan digitaalisesti Itellassa, postitetaan ja on perillä vastaanottajalla parhaimmillaan jo seuraavana päivänä. Perinteisellä tavalla viestin tuottaminen ja toimittaminen perille on vaatinut aikaa 7-14 päivää.

Pienten printtiviestierien lähettäminen on huomattavasti edullisempaa kuin perinteisellä tavalla toteutettuna. Itellan palvelussa minimitilauserä on yksi viesti. Aikaisemmin viestejä on täytynyt tuottaa satoja tai tuhansia kohtuullisen viestin yksikköhinnan saavuttamiseksi.

Nopeuden ja kustannussäästöjen lisäksi brändinhallinta helpottuu, kun yritys voi säädellä DMmessagen ja DMdirectin ominaisuuksien avulla eri toimipisteistä lähetettävien viestien ulkoasua. Monikanavainen kampanjointi on myös helpompaa, kun palvelujen käyttölogiikat ovat samanlaiset printti- ja sähköpostiviestien tuottamisessa. Viestien lähettämisen voi tarvittaessa myös ajastaa siten, että printti- ja sähköpostiviestit ovat vastaanottajilla samanaikaisesti.

Verkon kautta ostettavien markkinointipalvelujen määrän ennustetaan kasvavan voimakkaasti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Itella on tarjonnut tällaisia palveluja yrityksille nyt noin neljän vuoden ajan. Tunnetuimpia palveluja ovat olleet Itella eKortti ja Itella eViesti. Niiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana. Kysynnän kasvuun Itella vastaa uusilla palveluillaan.

Itella Asiakkuusmarkkinointi tarjoaa monipuolisia ja älykkäitä ratkaisuja sekä fyysiseen että sähköiseen tavoittamiseen. Asiakas saa Itellasta ratkaisut kohderyhmävalintaan, segmentointiin, profilointiin, osoitepoimintoihin, tulostuksiin, kuorituksiin, fyysisiin ja sähköisiin jakeluihin sekä tulosten mittaamiseen. Itella Asiakkuusmarkkinoinnin liikevaihto on noin 160 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 380 henkilöä.

Lisätietoja:  tuotejohtaja Janne Meskanen, puh. 040 561 7961

www.dmmessage.fi

www.dmdirect.fi