Itella ja Soprano yhteistyöhön verkkokaupan työkaluissa

08.10.2007

Itella Oyj on solminut sopimuksen Soprano Oyj:n kanssa. Sopimus mahdollistaa pakettien osoitekorttien tulostuksen osana verkkokauppaa niille PK-yrityksille, jotka valitsevat Sopranon Composer ohjelmiston verkkokaupakseen.

Itella jatkaa strategiaansa kehittää älykkään logistiikan palveluita asiakastarpeen mukaisesti. Itellan palvelut integroidaan verkkokauppaohjelmistoihin, ja näin tehostetaan verkkokauppiaan prosessia. Integrointi varmistaa reaaliaikaisen sähköisen tiedonsiirron tapahtumien välillä ja tekee sekä verkosta ostamisen että myynnin hallinnan nopeammaksi ja helpommaksi.

Itellan monipuoliset lähetys-, kuljetus- ja varastointipalvelut sekä suoramarkkinointipalvelut voidaan mitoittaa yritysten tarpeiden mukaan lähtien pienistä verkkomyyntiä aloittavista yrityksistä.

”Yhteistyö Sopranon kanssa täydentää erinomaisesti Itellan verkkokaupan palvelutarjontaa erityisesti PK-yrityksille. Palvelutarjoajien yhteistyön tuloksena verkkokauppias pystyy hallinnoimaan kokonaisuutta yhden käyttöliittymän kautta, mm. tuotevalikoiman hallinnan, kuljetustapojen valinnan, osoitekorttien tulostuksen ja lähetysten reaaliaikaisen seurannan asiakkaalle saakka”, sanoo Itella Logistiikan liiketoimintajohtaja Kirsi Paakkari.

 

Lisätietoa:

Itella Oyj, liiketoimintajohtaja Kirsi Paakkari, puh 050 382 2025
Itella Oyj, Verkkokaupan kehitysjohtaja Teija Hyttinen, puh 020 451 7414
Soprano Oyj, toimitusjohtaja Arto Tenhunen, puh 0400 413 314

www.itella.fi/verkkokauppa

 

Itella-konserni

Itella-konserni on älykkään logistiikan palveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja tieto- ja materiaalivirtojen hallintaan. Konserni toimii yhdeksässä Pohjois-Euroopan maassa. Liikevaihto vuonna 2006 oli 1551 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä on noin 24 800. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Posti-nimellä. Itella Oyj toimii viestinvälityksen, informaatiologistiikan ja logistiikan toimialoilla. Lisätietoja konsernista osoitteessa www.itella.com/group.

Verkkokaupan palvelukehitysyksikkötoimii tiiviissä yhteistyössä palvelutarjoajien kanssa varmistaakseen tehokkaat ja asiakkaan tarpeita vastaavat verkkokaupan prosessit niihin sopivine älykkään logistiikan palveluineen. Toiminnan pääalueita ovat skaalautuvat lähetys-, kuljetus- ja varastointipalvelut sekä ostajien tavoittaminen monipuolisin markkinoinnin keinoin. Toiminnassa panostetaan myös käyttäjälähtöisten lisäarvopalveluiden kehittämiseen yhdessä kumppaneiden kanssa.