Itella ja Smilehouse tarjoavat yhdessä kokonaisratkaisuja sähköiseen kaupankäyntiin

13.11.2007

Itella ja Smilehouse ovat sopineet laajasta kumppanuudesta sähköisen kaupankäynnin alueella. Kumppanuuden tuloksena Itella ja Smilehouse toimittavat yhdessä kokonais-ratkaisuja, joissa yhdistyvät kehittynyt verkkokauppa, tehokas asiakkuusmarkkinointi ja luotettava logistiikka. Yhteistyöstä hyötyvät niin pienet kuin suuretkin yritykset.

Itellan ja Smilehousen kokonaisratkaisut sisältävät konsultoinnin, toteutuksen ja ylläpidon, mikä yksinkertaistaa erityisesti suurten yritysten sähköisten kauppapaikkojen käyttöönottoa. Integroinnit kauppapaikan ja logistiikan järjestelmien välillä tarjotaan asiakkaalle valmiiksi testattuina ja toteutettuina. Orion-konsernille toteutettu terveydenhuollon ammattilaisten verkkokauppa on hyvä esimerkki yhteisestä ratkaisutarjonnasta.

Kumppaneiden yhteistyöstä hyötyvät myös pienet ja keskisuuret yritykset. Itellan osoitekorttien tulostusohjelmisto on ilman eri korvausta valmiina kaikissa Smilehousen ohjelmistoversioissa ilmaista Wosbee.com verkkokauppapalvelua myöden. Lisäksi verkkokaupan asiakastietojen hyödyntäminen Itellan tarjoamiin suoramarkkinoinnin palveluihin on aiempaa helpompaa. Verkkokauppiaalle kokonaisratkaisu säästää aikaa ja tarjoaa mahdollisuuden keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen.

”Kumppanuus Itellan ja Smilehousen välillä on luonnollista. Palveluvalikoimamme täydentävät toisiaan ja kumpikin tarjoaa ratkaisuja erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin ja erikokoisille yrityksille. Arvostamme Smilehousen pitkää kokemusta monipuolisista verkkokaupan ratkaisuista”, sanoo Itellan Verkkokaupan kehitysjohtaja Teija Hyttinen.

Kumppanuus liittyy Itellan strategiaan kehittää palveluvalikoimaansa sähköisen kaupankäynnin tarpeisiin. Itellan palveluiden liittäminen verkkokauppaohjelmistoihin varmistaa reaaliaikaisen sähköisen tiedonsiirron kaupan ja logistiikan välillä. Tämä helpottaa ja nopeuttaa ostamista verkkokaupoista ja auttaa kauppiaita tehostamaan liiketoimintaprosessejaan.


Lisätietoa

Itella Oyj, Verkkokaupan kehitysjohtaja Teija Hyttinen
Puh: 020 451 7414.

Smilehouse Oy, Varatoimitusjohtaja Jaakko Hallavo
Puh: 040 548 3611.

 

Verkkokaupan palvelukehitysyksikkö toimii tiiviissä yhteistyössä palvelutarjoajien kanssa varmistaakseen tehokkaat ja asiakkaan tarpeita vastaavat verkkokaupan prosessit niihin sopivine älykkään logistiikan palveluineen. Toiminnan pääalueita ovat skaalautuvat lähetys-, kuljetus- ja varastointipalvelut sekä ostajien tavoittaminen monipuolisin markkinoinnin keinoin. Toiminnassa panostetaan myös käyttäjälähtöisten lisäarvopalveluiden kehittämiseen yhdessä kumppaneiden kanssa. Lisätietoja verkkokaupasta osoitteessa www.itella.fi/verkkokauppa.

Smilehouse Oy on yritysten sähköisen liiketoiminnan ratkaisuihin erikoistunut palveleva ohjelmistotalo. Smilehouse on toimittanut yli 200 sähköisen kaupan kokonaisratkaisua ja asiakasyritysten joukkoon kuuluvat mm. Lumene, Suunto, Iittala, YLE, TeliaSonera ja
S-Ryhmä. Lisäksi Smilehousen ilmaisia verkkokauppapalveluita käyttää Suomessa satoja ja maailmalla tuhansia yrityksiä. Smilehousessa työskentelee 60 henkilöä ja toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Tallinnassa. Yrityksen liikevaihtoarvio vuodelle 2007 on 3,2 miljoonaa euroa. Toista vuotta peräkkäin Smilehouse on nostettu Deloitte Fast 50 kilpailun voittajien joukkoon ollen tänä vuonna Suomen 21. nopeiten kasvava teknologiayritys. Lisätietoja: www.smilehouse.fi